Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Geschiedenis van de kindermode | Berichten.org

Geschiedenis van de kindermode

Waar wij vandaag de dag kleding gebruiken om iets over onszelf te vertellen, was kleding vroeger pure noodzaak. Om de lichaamswarmte bijvoorbeeld te bewaren, of kleding omdat het bescherming bood bij bepaalde werkzaamheden. Ook toen er steeds meer aandacht kwam voor kledingstijlen was er nog niet echt aandacht voor wat we nu kindermode noemen. Kinderen en volwassenen werden in die tijd vaak hetzelfde gekleed.

Eerste kindermode

Echte kindermode ontstond pas omstreeks het jaar 1770, met de komst van het matrozenpakje. Uiteraard was deze kleding in het begin alleen nog maar voor de elite weggelegd. Het succes van het matrozenpakje bleef en kreeg in 1830 een nieuwe uitvoering met de ‘braniekraag’, een grote blauwe kraag met witte strepen die doorliep over de schouders en een v-hals had. Dit groeide internationaal uit tot de populairste kindermode ooit.

Moeders waren gek op het matrozenpakje, de stoere kleding in combinatie met de kinderlijke onschuld gaf het geheel een ‘schattig’ aanzien. Kinderen werden massaal in de blauw-witte pakjes gehuld.

Snel veranderende modetrends

Gelukkig is het modebeeld door de jaren heen wel wat veranderd en hoeven we onze kinderen niet meer jaren achtereen in een matrozenpakje te hijsen. Modetrends volgen elkaar vandaag de dag in rap tempo op en de mode is er een stuk vrolijker op geworden.

Deze ‘vrolijke’ trend zat dan ook de toon voor de kinder- en babymode van 2013. Centraal staan felle en neon-achtige kleuren met opvallende prints. Streepjes, bloemen, polka-dots, het kan allemaal dit seizoen! Ook al is het buiten misschien niet zo warm als we zouden willen, in de kleding zien we de zomer terug.

Naast ‘vrolijk’  staan dit jaar de woorden ‘sportief’ en ‘stoer’ centraal. En het matrozenpakje is daarbij inmiddels vervangen door leuke shorts en bedrukte T-shirts. Een voorbeeld van een merk waar je al deze trends sterk ziet terugkomen is Lief kinderkleding. Het merk heeft de afgelopen jaren enorm aan terrein gewonnen en heeft inmiddels een uitgebreide collectie met baby- en kinderkleding.

Ook is er door de consument en fabrikant steeds meer aandacht voor kwaliteit en draagcomfort voor een eerlijke prijs. Logisch natuurlijk, want: kinderen zijn een zegen des heren, maar zij houden de noppen van de kleren!

Bericht geschreven door: kinderkleding.nl
Aantal keer gelezen: 1306x
Toegevoegd op: 2013-08-12 11:51:51
Laatst gewijzigd op: 2013-08-12 11:51:51

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen