Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De effectiviteit van Krav Maga | Berichten.org

De effectiviteit van Krav Maga

Krav Maga is de afgelopen jaren erg populair geworden. Maar nog lang niet iedereen weet wat dit zelfverdedigingssysteem inhoud. Van oorsprong komt het namelijk uit IsraŽl maar tegenwoordig wordt het vrijwel in elk land gegeven met groot succes, want er is steeds meer baat bij in deze wereld.
Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht, is een zelfverdedigingssysteem ontwikkeld door Imi Lichtenfeld. Maar wat is Krav Maga precies en hoe kun je het leren?

Wat is Krav Maga?
Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door Imi Lichtenfeld. Lichtenfeld kreeg zelf op vrij jonge leeftijd al te maken met geweld. Hij was daardoor erg geïnteresseerd in gevechtssporten zoals gewichtheffen en worstelen. Lichtenfeld ontwikkelede zijn eigen zelfverdedigingssysteem genaamd Krav Maga. De technieken groeiden al snel uit tot een groot succes waardoor Imi Lichtenfeld hoofdinstructeur werd bij het leger. Hij gaf lessen aan onder andere het Israëlisch leger.

Krav Maga staat bekend om het feit dat het enorm effectief is. Het draait niet om sierlijke bewegingen of om het daadwerkelijk pijn doen van iemand, het gaat er puur om dat je jezelf kunt verdedigen in bedreigende situaties. Doordat Lichtenfeld veel onderzoek heeft gedaan naar onder andere de reacties van mensen tijdens een man tot man gevecht heeft hij de technieken van Krav Maga zo kunnen verfijnen en ontwikkelen dat ze hoe erg effectief zijn. Vele instanties zoals veiligheidsdiensten, legers en justitie maken daarom dan ook gebruik van deze uiterst effectieve technieken.  

Krav Maga leren
Door de jaren heen is Krav Maga uitgegroeid tot een populair zelfverdedigingssysteem dat in vele landen wordt gebruikt en geleerd. Ook in Nederland is het mogelijk om Krav Maga te leren. Er zijn verschillende organisaties en scholen die lessen geven in Krav Maga. Hierbij leer je dus hoe je jezelf moet verdedigen in bedreigende situaties en hoe je daar effectief op moet reageren. Ook kun je Krav Maga tegenwoordig via een dvd leren welke je bijvoorbeeld bij een Krav Maga shop kunt kopen. Al is dit natuurlijk een stuk minder.

Bericht geschreven door: websitenieuws
Aantal keer gelezen: 1357x
Toegevoegd op: 2013-08-07 16:40:53
Laatst gewijzigd op: 2013-08-07 16:40:53

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen