Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Water drinken | Berichten.org

Water drinken

Iedereen kent het en iedereen drinkt het wel eens of heeft het ooit gedronken. Sommigen mensen lusten het niet, sommigen zeggen dat het smaakloos is. Het gaat over water.
Water is erg belangrijk om te drinken, het zuivert je lichaam, zorgt ervoor dat je voldoende vocht binnen krijgt en dus niet uitdroogt. Dit is met name erg belangrijk met warm weer. Maar water is er in allerlei soorten. Bronwater van allerlei verschillende merken en kraanwater, wat je hier in Nederland wel kan drinken, maar in veel andere landen niet. Ebe van Riesen is kok en weet ook een heleboel over water. Want water is een van de belangrijkste ingrediënten binnen de kookwereld. Maar welk water is er allemaal?

Kraanwater of flesje water?

Wat veel mensen misschien niet weten is dat het water uit de kraan in Nederland een van de zuiverste watersoorten is. Vaak is dit water nog zuiverder dan uit flesjes en is het dus niet beter om uit flesjes te drinken. Flesjes water zijn ook erg slecht voor het milieu, aangezien er plastic flesje gemaakt moet worden en arbeid bij komt kijken, vervolgens is het ook nog nodig om alle flesjes te transporteren en jij moet dit dan weer kopen bij de winkel. Dit zijn een heleboel extra kosten voor iets dat wij eigenlijk niet nodig hebben. Ons water is zeer zuiver en nog beter voor je dan water uit flesjes. Om het plastic goed genoeg te maken om water in te bewaren worden namelijk verschillende stoffen gebruikt, die in je water terecht kunnen komen en die zeker niet goed voor je zijn.
Denk dus goed na voordat je overgaat op het aanschaffen van plastic flesjes met water erin. Uiteraard kan af en toe geen kwaad, maar wees er wel bewust van dat het niet nodig is. Drink water uit de kraan en het scheelt een heleboel. Kijk ook eens op https://twitter.com/EbevanRiesen.

Bericht geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 1708x
Toegevoegd op: 2013-08-07 15:53:37
Laatst gewijzigd op: 2013-08-07 15:53:37

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen