Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een analyse over bijles | Berichten.org

Een analyse over bijles

Meer en meer scholieren, studenten, werkende volwassenen kiezen voor het volgen van bijles, huiswerkbegeleiding een bijscholingscursus of enig andere vorm van studiebegeleiding. Ieder van deze doelgroepen heeft andere redenen voor het volgen van deze bijles. Binnen deze groepen hebben alle mensen ook weer verschillende redenen om extra studieondersteuning te volgen.
Denk bij middelbare scholieren aan een taalachterstand, concentratieproblemen of examenstress. Bij volwassenen kan men denken aan het willen bijspijkeren van bijvoorbeeld Duits, Engels of de taalvaardigheid. Met bovenstaande voorbeelden wordt wel duidelijk dat een ieder andere redenen heeft voor het volgen van bijles. De grote vraag is natuurlijk of het volgen van bijles zin heeft.

Bijles heeft zin zeggen de voorstanders

Bijles heeft zin zeggen de voorstanders. Immers, door het volgen van bijles gaat men dieper in op de achterliggende problemen bij, bijvoorbeeld, slechte studieresultaten. Onder begeleiding van een expert gaat men namelijk aan de slag met het probleem in kwestie. Op deze manier wordt stapsgewijs en secuur toegewerkt naar een oplossing van de problemen. Gevolg is dat de studieresultaten toenemen. Tevens kan het volgen van bijles de persoon in kwestie net iets meer zekerheid geven dat een toets makkelijker gehaald wordt. Voor veel mensen is examenstress namelijk een belangrijke reden om bijles te gaan volgen. Bij examenstress is het niet zozeer dat men de stof niet kent maar leidt stress er toe dat de kennis niet goed op papier komt. Door het volgen van een gedegen bijles kan men realiseren dat er minder stress is zo zeggen de voorstanders.

 

Bijles heeft geen zin zeggen de tegenstanders

Bijles heeft helemaal geen zin zo zeggen de tegenstanders. Immers, vaak zijn de personen die bijles aanbieden helemaal niet goed in staat om een ander persoon verder te helpen. Zelf halen ze wellicht heel goede cijfers maar dat is heel wat anders dan iemand anders ondersteunen zo zeggen zij. Dit is natuurlijk deels waar. Niet iedereen zal in staat zijn een ander te helpen met het verbeteren van ofwel de school en studieresultaten ofwel het op peil brengen van een bepaalde mate van kennis. Echter, we mogen verwachten dat de meeste mensen die bijles aanbieden wel degelijk in staat zijn om anderen te helpen. Het lezen van eerdere ervaringen en recensies kan een manier zijn om een eerste selectie aan te brengen. Vervolgens is het zaak om in goed overleg me de tutor te gaan om zo te bekijken of hij of zij geschikt is.

Conclusie ten aanzien van bijles

We mogen aannemen dat, mits gevolgd bij een gekwalificeerde tutor, bijles een positieve invloed kan hebben op de resultaten. Immers, er wordt met bijles grondig werk gemaakt van de onderliggende problemen. Dat er mensen tussen zitten die niet in staat zijn iemand verder te helpen dat spreekt voor zich. Echter, wanneer men een gedegen selectie maakt dan zal het geen probleem zijn om bijles te volgen.

Bericht geschreven door: tias87
Aantal keer gelezen: 1719x
Toegevoegd op: 2013-08-29 16:39:48
Laatst gewijzigd op: 2013-08-29 16:39:48

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen