Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Tweedehands studieboeken verkopen voor dummies | Berichten.org

Tweedehands studieboeken verkopen voor dummies

Voor studenten is het van groot belang om zoveel mogelijk geld te besparen op de studieboeken. Immers, studieboeken zijn een dure aangelegenheid en dure studieboeken betekent dat er minder geld beschikbaar is voor leuke activiteiten. Het kopen van tweedehands studieboeken of het verkopen van jouw eigen overbodige studieboeken levert snel geld op. Door tweedehands studieboeken te kopen spaar je al snel enkele honderden euro’s per jaar uit.
Studieboeken verkopen via internet
Als je naast het kopen van tweedehands studieboeken ook nog eens je overbodig geworden studieboeken als tweedehands doorverkoopt kun je extra geld verdienen. Helemaal mooi zou natuurlijk zijn als je tweedehands studieboeken koopt en deze met winst door kan verkopen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor het verkopen van studieboeken.

Tegenwoordig gebruiken we internet voor alle denkbare zaken. Via het internet kun je dan ook snel en eenvoudig studieboeken verkopen. Het verkopen van studieboeken via internet kan enerzijds via websites waar men ook nieuwe boeken kan kopen. Anderzijds kan dit via online marktplaatsen waar veelal tweedehands spullen worden verkocht. Het voordeel van het verkopen van boeken via internet is dat het bereik heel groot is. Je zet de te verkopen boeken op het net en de rest gaat vanzelf. Om de boeken zo snel mogelijk te verkopen is het handig om ze op zo veel mogelijk websites te plaatsen. Daarmee vergroot je eenvoudig het bereik.

Nadeel van het verkopen via internet
Een nadeel van het verkopen van studieboeken via internet is de mate van vertrouwen die nodig is. Vaak dient de koper namelijk de boeken vooraf te betalen alvorens ze door de verkoper worden opgestuurd. Mocht je veel boeken verkopen via het internet dat kun je vragen of de kopers recensies over je willen schrijven. Als je veel positieve recensies hebt dan zal je sneller boeken verkopen. Tevens kan het lastig zijn om de verkoper te overtuigen van de staat van het boek. Middels duidelijke foto’s kun je dit probleem gedeeltelijk oplossen. Met heldere en duidelijke foto’s zal je merken dat je de boeken sneller kan verkopen.

Conclusie
Tweedehands studieboeken verkopen via internet gaat snel en eenvoudig. Het kan dan ook een makkelijke manier zijn om alle overbodig geworden (studie) boeken van de hand te doen. Middels het verkopen van je boeken kun je jouw inkomen relatief makkelijk aanvullen.

Bericht geschreven door: tias87
Aantal keer gelezen: 1709x
Toegevoegd op: 2013-08-05 12:36:41
Laatst gewijzigd op: 2013-08-05 12:36:41

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen