Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Van bordspel naar beeldscherm | Berichten.org

Van bordspel naar beeldscherm

Het zal je niet verbazen, maar langzamerhand verdwijnen de bordspelletjes een beetje uit onze cultuur. De computer en tablets en wat al niet meer nemen het steeds meer over.
Sport daarentegen blijft wel belangrijk, dat is meestal een belangrijke hobby. Waarbij iedereen wat anders  leuk vindt. De een doet een teamsport zoals voetbal, hockey, volleybal of korfbal en dit is dan ook meestal buiten. Anderen houden meer van de kou en doen aan schaatsen of skiën en dan heb je ook nog denksporten zoals schaken.

Denksporten en bordspellen


Maar dan meer over de denksporten, denksporten of spellen zijn meestal bordspelletjes. Alles veranderd met de nieuwe technologie van de hedendaagse cultuur en dit heeft ook zijn impact op de bordspellen. Was het vroeger nog een gewoonte om ’s avonds of ’s middags met familie of vrienden gezellig een spel te gaan spelen, tegenwoordig kruipt iedereen vaak alleen achter de computer of tablet. Ook de telefoons kunnen alles dus de hele dag door heb je beschikking tot al je favoriete spellen. Dammen, schaken, memory en nog heel veel spellen meer speel je tegenwoordig tegen een online speler of tegen de computer. De tijd van met z’n alles rond de tafel om een spelletje te spelen is voorbij. Kinderen krijgen een tablet en spelen daar een spel op.

Jeroen Kool monopoly


Maar laten we de gezelligheid van samen een bordspelletje niet vergeten, hoe leuk blijkt het te zijn als je samen een spel speelt! Misschien kom je erachter op vakantie doordat je daar geen internet hebt of iets dergelijks. Bordspellen mogen niet vergeten worden, vindt ook Jeroen Kool, fervent monopoly speler. Toch zeker 2 keer per week speelt hij het bordspel met vrienden en dan geeft meer voldoening dan een potje tegen de computer. Lees er meer over op http://jeroenkool.tumblr.com/.

Bericht geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 1129x
Toegevoegd op: 2013-07-15 12:19:41
Laatst gewijzigd op: 2013-07-15 12:19:41

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen