Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Besparen op energiekosten met de slimme meter | Berichten.org

Besparen op energiekosten met de slimme meter

In deze moeilijke tijd voor bedrijven is iedere besparing welkom. De meeste bedrijven besparen direct op de kosten voor marketing of de personeelskosten. Echter kijken veel bedrijven niet naar de kosten van bijvoorbeeld de energie. Jaarlijks betalen duizenden ondernemers te veel geld voor hun energie en dat is zonde.
Energie heeft ieder bedrijf nodig, het licht moet branden en de machines moeten ten slotte werken. In tijden van een economisch lastige situatie waarin veel bedrijven inmiddels zitten is iedere besparing welkom en dus ook het verlagen van de energiekosten.

De slimme meter
Een slimme energiemeter kan er voor zorgen dat je inzichtelijk krijgt wanneer en welke apparatuur het meeste stroom verbruiken waardoor daatop actie ondernomen kan worden. Stel dat alle computers in het bedrijfspand de gehele nacht aanblijven dan kan er gevraagd worden aan alle werknemers om voordat je naar huis gaat de computer altijd uit te schakelen. Dit is natuurlijk een heel makkelijk voorbeeld, maar denkt u eens aan de grote lampen die in uw kantoor hangen en de gehele dag branden. Misschien is het wel veel slimmer deze te vervagen door kostenbesparende LED lampen.

Energiefactuur
Op veel energiefacturen staan fouten. De meest voorkomende fout is het niet goed berekenen van de energiebeslasting. Wist u dat? het tot 5 jaar terug mogelijk is om fouten op te sporen en alsnog het teveel betaalde geld terug te vorderen? Dit kan dus al snel een flinke besparing opleveren.

Energieadviseur
Een energieadviseur kan u van dienst zijn bij het besparen van energie en het plaatsen van een slimme meter. Zo kunt u jaarlijks tot wel een paar duizend euro besparen en dat is natuurlijk erg mooi meegenomen. Voor energieadvies moet je dus bij een adviseur zijn.

Collectieve inkoop
Een ander mooi voorbeeld van besparing is het collectief inkopen van energie. Meerdere bedrijven kopen dan gezamelijk energie in waardoor de prijs van de energie uiteindelijk lager is. Ook hierin kan een energieadviseur u voorzien van degelijk en betrouwbaar energieadvies.

Bericht geschreven door: webzo
Aantal keer gelezen: 1839x
Toegevoegd op: 2013-07-03 15:19:32
Laatst gewijzigd op: 2013-07-03 15:19:32

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen