Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Spaargeld: investeren of op de bank laten staan? | Berichten.org

Spaargeld: investeren of op de bank laten staan?

Veel mensen vertrouwen banken niet meer. De huidige crisis heb laten zien dat deze banken niet altijd een veilige plek zijn voor uw geld, maar een oude sok is ook geen optie. Wellicht is het inversteren in grond wel een goed alternatief. Wat houd het in? en wat zijn de risico\\\'s?
Met de huidige euro crisis zijn veel banken geen zekerheid voor geld. Hedendaags is geld namelijk niet meer ontastbaar op de bank. Kijk maar naar Cyprus, spaarders dragen daar bij aan de redding van het land. Geld in een oude sok verstoppen lijkt ook geen ideale oplossing. Investeren in agrarische gronden kan daarentegen wel een goed alternatief zijn. Maar hoe werkt investeren in grond en zijn er risico’s aan verbonden? Anthony Dermot Pieters, specialist in grond beleggingen, verteld hierover.

Wat is beleggen in grond?

Beleggen in agrarische gronden is vrij eenvoudig laat Anthony Dermot Pieters weten. Het investeren in grond begint wanneer een stuk grond gekocht wordt. Door schaarste of een gewijzigd bestemmingsplan kan hetzelfde stuk grond meer waard worden. Bovendien zijn de prijzen in de grondmarkt minder afhankelijk van de economie dan aandelen of koersen. Grond is vrij verhandelbaar waardoor een stuk eenvoudig doorverkocht kan worden. Grond is een goede investering omdat grond steeds schaarser wordt. De bevolking groeit waardoor er steeds meer grond gebruikt wordt voor de bouw van nieuwe woningen en andere voorzieningen. Wanneer een projecthandelaar geïnteresseerd is in uw stuk grond stijgt de grond in waarde. Op deze manier wordt uw investering rendabel. Een projecthandelaar zal namelijk meer geld bieden dan het aankoopbedrag volgens Anthony Dermot Pieters. Let wel, beleggen in grond is voornamelijk een lange termijn belegging.

Zijn er risico’s?

Er lijken zoveel voordelen te zitten aan het investeren van geld in agrarisch gelegen gronden. Maar zitten er ook risico’s aan? Anthony Dermot Pieters wijst op enkele risico’s. Volgens de heer Pieters zijn er altijd risico’s wanneer het gaan om het investeren van grote bedragen. Er dient goed opgelet te worden bij wie de aankoop gedaan wordt. Het is daarom verstandig om eerst vooronderzoek te doen. Wat voor stuk grond wordt er aangeboden? Is het stuk grond ‘gezond’ en dergelijke. Op deze voorkomt u dat u een stuk grond koopt wat bijvoorbeeld vervuild is. Daarnaast kan het zijn dat een stuk grond buiten het zicht van bijvoorbeeld projectontwikkelaars ligt. Mocht er geen bestemmingswijziging zijn voor het stuk grond, stijgt het ook minder hard in waarde. In dat geval zal er geen grote winst behaald worden. ‘Dit zijn enkele risico’s die meegenomen dienen te worden wanneer er over het beleggen in grond besluiten worden genomen’ zegt Anthony Dermot Pieters.

Bericht geschreven door: m2beleggen
Aantal keer gelezen: 907x
Toegevoegd op: 2013-06-19 11:00:26
Laatst gewijzigd op: 2013-06-19 11:00:26

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen