Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Rotterdam moet werkgelegenheid in de haven creŽren | Berichten.org

Rotterdam moet werkgelegenheid in de haven creŽren

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) brengt regelmatig rapporten naar buiten. Deze rapporten bevatten vaak informatie over de handel of andere bedrijfsvoering. Onlangs bracht de organisatie een rapport uit over Rotterdam. De stad zou zijn positie als grootste havenstad van Europa meer moeten uitbuiten. Het advies van de OESO was dat de haven meer bedrijven moet aantrekken die zich in de haven kunnen vestigen.
Er is zo meer kans dat de haven een internationaal maritiem dienstencentrum wordt. De organisatie is van mening dat de Rotterdamse haven zich op veel punten goed ontwikkelt. Een nadeel is echter dat de stad er vooral de lasten van heeft zoals lange files of milieuvervuiling. De rest van Europa zou er juist meer vruchten van plukken. Ondanks de groei de haven doormaakte, is dit niet vertaald in meer banen.

Volgens de OESO moet Rotterdam actief bedrijven benaderen en hoofdkantoren lokken. De haven zou een prima plaats zijn voor scheepseigenaren, maritieme verzekeraars, consultants en financiers. Als er nieuwe bedrijven in de haven zullen vestigen, kan dit meer werkgelegenheid opleveren. De werkloosheid is hoog en extra vacatures in Rotterdam zou de werkgelegenheid ten goede doen. Uit recent onderzoek bleek namelijk dat de werkloosheid in deze stad hoger was dan het gemiddelde.

De organisatie denkt dat de overheid kan helpen door Rotterdam te promoten. Daarnaast moet het vestigingsklimaat verbeterd worden. Zo zou je bijvoorbeeld de problemen op het gebied van verkeer, huisvesting en flexibiliteit op de arbeidsmarkt moeten oplossen. Wellicht moeten er miljoen geïnvesteerd worden om de band tussen de haven en de stad te versterken en het leefklimaat te verbeteren.

De haven in Rotterdam is de grootste van Europa en had in 2010 een totale goederenoverslag van 430 miljoen ton. Tussen 1962 en 2004 was de haven van Rotterdam de grootste van de wereld, maar die plek is sindsdien overgenomen door de haven van Shanghai. Inmiddels zijn ook Singapore en Tianjin qua goederenoverslag groter dan Rotterdam.

Bericht geschreven door: pzweegers
Aantal keer gelezen: 1640x
Toegevoegd op: 2013-06-19 10:07:32
Laatst gewijzigd op: 2013-06-19 10:07:32

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen