Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een goed matras als basis voor de goede nachtrust | Berichten.org

Een goed matras als basis voor de goede nachtrust

Een goede nachtrust begint niet alleen bij op tijd naar bed gaan en de tijd nemen om uit te rusten. Je kunt met een slecht matras erg vroeg naar bed gaan en laat opstaan maar dat heeft geen enkele zin. Een goed matras heb je nodig zodat het lichaam optimaal ondersteund kan worden tijdens hetgeen wat we op een dag het langst doen.
Op een dag slapen we van alle activiteiten die we uitvoeren bijna het langst. De ene persoon heeft meer slaap nodig dat de ander maar over het algemeen slaap je tussen de 8 en 12 uur per dag. In deze tijd wil je lichaam uitrusten van alle opgedane kennis, impressies en misschien spanningen op je werk en in de privesfeer. Om je lichaam optimaal uit te laten rusten zodat je de volgende dag weer fris en fruitig wakker kan worden moet je zorgen voor een goed bed met een goed matras en goede kussens.

Een goed matras is ventilerend, is niet te koud of te warm en onderteund je lichaam goed. Nu kan je natuurlijk naar de eerste meubelzaak gaan, maar dan krijg je een standaard matras mee. Het is vervolgens de vraag of je lekker kunt slapen op dit matras. Ga daarom eens naar een beddenspeciaalzaak waar ze je passend advies kunnen geven op basis van je gewicht bijvoorbeeld of je lengte. Een matras kopen doe je niet voor een paar maken of een paar jaar zoals bijvoorbeeld bij kleding dus een matras mag best een investering zijn als het gaat om goed slapen.

Een slechte nachtrust kan zorgen voor fouten tijdens je werk of niet opletten in de auto. Ook kan iedere avond een erg moe gevoel het gevolg zijn van een niet goed uitgerust lichaam. Het is daarom van belang om eens te denken aan je matras. Volstaat deze nog wel? Zit er geen kuil in van het liggen bijvoorbeeld of heb je in de ochtend last van spieren of je rug? Het matras is de basis voor een goede nachtrust en deze basis moet altijd goed zijn om goed te kunnen functioneren.

Er zijn diverse merken matrassen te koop een aantal zal ik er hier voor je noemen: Auping, Sensoflex en een Tempur matras zijn matrassen die zeker aan te raden zijn omdat deze speciaal ontworpen zijn om de vorm van je lichaam op te nemen.

Bericht geschreven door: webzo
Aantal keer gelezen: 879x
Toegevoegd op: 2013-06-12 22:16:25
Laatst gewijzigd op: 2013-06-12 22:16:25

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen