Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een opslagruimte biedt wel zekerheid | Berichten.org

Een opslagruimte biedt wel zekerheid

Hoewel door televisieprogramma\'s het beeld is ontstaan dat er gemakkelijk opslagruimtes kunnen worden geveild, zal dit in ons land nog niet aan de orde zijn de komende tijd.

De laatste jaren begint het aanbod aan opslagruimten gestaag toe te nemen. Steeds meer mensen hebben vanwege uiteenlopende redenen de behoefte om inboedel tijdelijk elders op te slaan. Bijvoorbeeld omdat er verhuisd moet worden of omdat er tijdelijk als student in het buitenland wordt gestudeerd. Het enige wat nodig is om de spullen klaar te zetten in dozen en met behulp van een grote opslagbox wordt de inboedel in een beveiligd klimaat gecontroleerd opslagcentrum geplaatst. Via de website van de aanbieders kunnen de wensen worden aangekaart, zoals het aantal kubieke meters wat nodig is en de hoe lang de opslag noodzakelijk is.


Hoewel het beeld vanuit Amerikaanse programma’s is ontstaan dat dergelijke opslagruimtes gemakkelijk worden geveild aan handelaren. Deze handelaren hebben de mogelijkheid om een opslagruimte kort te bekijken, waarna ze kunnen besluiten om mee te doen met de veiling van de inboedel. In elke uitzending wordt wel een bijzonder product getoond wat met veel winst kan worden doorverkocht aan bijvoorbeeld antiekwinkels.


In Nederland zijn dergelijke praktijken nog niet aan de orde. Ten eerste omdat de markt vele malen kleiner is dan de Amerikaanse markt. Opslagruimtes beginnen de laatste jaren pas populair te worden in ons land. Daarnaast lijkt een dergelijk programma een beeld neer te zetten waarbij de ruimtes schatkamers zijn. In realiteit ligt er vaak niet waardevolle inboedel. Bovendien hebben bedrijven die meedoen met zulke veilingen te maken met transport- en opslagkosten. Het is vaak moeilijk met het opkopen van een inboedel uit een opslagruimte deze kosten terug te verdienen.


Overigens moet een huurder het heel bont maken wil de inboedel worden geveild of worden doorverkocht. Vaak gaat het om vele maanden aan huurachterstand. En dan nog heeft de huurder de mogelijkheid om de inboedel te verhuizen. Men kan er dus vanuit gaan dat de opslag in goede handen is en dat dergelijke Amerikaanse praktijken hier niet aan de orde zijn. Wanneer de inboedel tijdelijk moet worden verplaatst is het dus aan te raden om gebruik te maken van self storage.


Bericht geschreven door: MarcoDeKoning
Aantal keer gelezen: 1498x
Toegevoegd op: 2013-06-11 14:52:52
Laatst gewijzigd op: 2013-06-11 14:52:52

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen