Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Linkbuilding van groot belang voor zoekmachine optimalisatie | Berichten.org

Linkbuilding van groot belang voor zoekmachine optimalisatie

Iedere ondernemer wil graag goed scoren op de voor hem of haar relevante zoekwoorden in Google. Dit is niet zomaar gebeurd en vergt veel werk en tijd om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen.

Zoekmachines als Google waarderen websites op basis van content, paginastructuur en linkopbouw (linkbuilding dus). Samengevat is dit het genereren van relevante links vanaf andere webpagina’s. Deze worden met een ankertekst naar een specifieke site gelinkt, met als doel om hoger gewaardeerd te worden door Google.

De kunst is namelijk om in deze links relevante zoekwoorden te verwerken. Bijvoorbeeld: een tekstschrijver uit Nijmegen wil backlinks genereren naar zijn of haar website. Hij of zij zal in die link de woorden ‘tekstschrijver Nijmegen’ terug laten komen, zodat Google de website hoger waardeert op specifiek die zoekwoorden. Natuurlijk is linkbuilding voor ieder zoekwoord en iedere website een instrument om te stijgen in zoekmachines. Wel moet je oppassen dat je niet te veel links binnen een hele korte tijd genereert dan gaat jouw linkprofiel er voor Google onnatuurlijk uit gaan zien. Dus langzaam opbouwen is een kunst. Hierbij is het spreekwoord: hastige spoed, is zelden goed zeker van kracht. Het behalen van goede positities in Google kost investering in tijd en geld en is niet van de een op de andere dag gebeurd. Het is verstandig om een bedrijf in de schakelen die dit voor je uit handen kan nemen en je niet zelf veel tijd kwijt bent zodat je niet kunt ondernemen. Een ondernemer moet namelijk gewoon ondernemen.

Het is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie en werd al toegepast voordat Google bekend werd. En net als toen, is er ook nu onderscheid tussen kwalitatieve en kwantitatieve linkbuilding. Kwantitatief wil niets anders zeggen dan een hogere positie in Google krijgen, onder meer met behulp van onzichtbare links en de inkoop van allerlei domeinnamen. Vaak zijn deze gevuld met relevante zoekwoorden, maar weinig informatieve content.

Er zijn verschillende manieren om doeltreffend een linkbuilding-campagne op te zetten. Actief participeren op blogs en fora is een voorbeeld. Persberichten verspreiden (online) en jezelf aanmelden op een online (bedrijven)gids kan ook een enorme boost voor je positie in Google betekenen. Bovendien kun je nieuwswaardige pagina’s aanbevelen, vanuit/op een website; social bookmarking dus.


Bericht geschreven door: webzo
Aantal keer gelezen: 831x
Toegevoegd op: 2013-06-01 16:05:32
Laatst gewijzigd op: 2013-07-03 10:33:06

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen