Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Wat kost een autoruit vervangen? | Berichten.org

Wat kost een autoruit vervangen?

Stel, u heeft de pech dat in u autoruit een sterretje of zelfs een barst bevind, wat moet u doen? repareren of vervangen? welk bedrijf moet u inschakelen? En belangrijkst wat gaat het u kosten? In dit artikel probeer ik overzichtelijk te maken welke stappen u moet ondernemen om weer veilig de weg op te kunnen.

Wat kost een autoruit vervangen?

Wilt u een autoruit vervangen, bijvoorbeeld omdat u te maken heeft gehad met vandalisme of een sterretje tot een barst is uitgescheurd? U weet waarschijnlijk dat autoruiten niet goedkoop zijn, waardoor de kosten flink in de papieren kunnen lopen. Bent u goed verzekerd? Dan is er in de meeste gevallen niets aan de hand. Het is dan mogelijk om de ruit gratis te laten vervangen. Een autoruit vervangen kost over het algemeen niets indien u een uitgebreide autoverzekering heeft afgesloten, waar de WA Plus, WA Mini Casco en Allrisk dekking goede voorbeelden van zijn

Gratis autoruit vervangen

Men kan gratis uw autoruit vervangen, aangezien men gebruik kan maken van de dekking binnen uw verzekering. U bent gedekt tegen schade aan uw ruiten, waardoor het uw verzekeraar is die voor de kosten op zal draaien. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met uw no-claimkorting, aangezien dit alleen op gaat voor gevallen van schade waarin u schuld heeft. U kunt er waarschijnlijk niets aan doen dat uw ruit kapot is gegaan. Op basis daarvan kan men gratis uw autoruit vervangen, zodat u weer veilig de weg op kunt, alsof er nooit wat gebeurd is.

Geen eigen risico

Heeft u een eigen risico binnen uw autoverzekering? Ook in die gevallen hoeft een autoruit vervangen niet altijd wat de kosten. In veel van de gevallen kan men de €75 of €150 eigen risico van u overnemen, waardoor u daar zelf niet voor op hoeft te draaien. Men neemt de kosten over en zorgt er samen met uw verzekeraar voor dat u hier zelf in ieder geval geen omkijken naar zal hebben. Een autoruit vervangen is daarmee helemaal gratis, nog los van het feit dat men dit gewoon bij u thuis of op uw werk kan komen doen.

Bericht geschreven door: Ppieters
Aantal keer gelezen: 930x
Toegevoegd op: 2013-05-23 11:34:07
Laatst gewijzigd op: 2013-05-23 11:34:07

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen