Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Is de formele brief uitgestorven? | Berichten.org

Is de formele brief uitgestorven?

Een formele brief word voornamelijk geschreven naar mensen die men niet kent. Deze brieven dienen correct Nederlands te zijn en een formele opmaak te hebben. Ondanks dat tegenwoordig veel gebruik word gemaakt van internet, zijn de formele brieven nog niet \\\'uitgestorven\\\'. Vooral bij zakelijke relaties worden er nog vaak formele brieven geschreven.

In de volgende situaties word een formele brief geschreven.

- Sollicitatiebrief. Deze brief word gestuurd aan de hand van een vacature. Daarin word vermeld dat er interesse is voor de gevraagde functie.

- Gelegenheidsbrief. In dit geval praten we over uitnodigingen, felicitaties of condoleances. Personen die niet dicht bij je staan, maar aan wie je toch wilt denken, kun je een formele brief sturen. Denk hierbij ook aan bedankbrieven.

- Facturen. Bij een factuur dient een brief gestuurd te worden met daarin een duidelijke omschrijving van de factuur.

- Betalingsherinnering. Ieder bedrijf heeft er wel eens last van. Klanten die de facturen niet betalen. In zo'n geval stuur je een betalingsherinnering. Daarin vraag je formeel om het bedrag van de factuur binnen een bepaalde tijd alsnog te betalen.

- Bevestigingsbrief. Soms is het niet mogelijk om mensen telefonisch of per mail te bereiken. In zo'n geval stuur je een brief om bijvoorbeeld een gemaakte afspraak te bevestigen.

- Productbrief. Als iemand een product telefonisch of per internet besteld, kan je daarbij een brief sturen met de producten die zijn besteld.

- Klachtenbrief. Heb je een klacht over een bepaald product, dan kan er gebeld worden naar bijvoorbeeld de klantenservice. Maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk. Dan word er een brief geschreven. Daarin word vermeld wat de klacht is, maar ook wat de wens is met betrekking op de oplossing.
 
Moet er dus een formele brief geschreven worden, zorg dan wel dat je weet hoe het moet. Kijk bijvoorbeeld eens naar voorbeeldbrieven.

Bericht geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 949x
Toegevoegd op: 2013-05-16 12:04:59
Laatst gewijzigd op: 2013-05-16 12:04:59

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen