Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Vegetarisch eten op basis van streekproducten steeds populairder | Berichten.org

Vegetarisch eten op basis van streekproducten steeds populairder

Waarneembaar opvallend is dat in Nederland steeds meer mensen kunnen genieten van vegetarische gerechten. Het taboe omtrent de vegetariŽr lijkt te verdwijnen. Ook restaurants spelen in op deze trend door verrassende vegetarische gerechten op te dienen.

Een andere ontwikkeling is dat restaurants ervoor uit durven komen dat ze trots zijn op hun regio. Meer en meer worden streekproducten aangeprezen op de menukaart van de beste restaurants. Bezoekers mogen tegenwoordig best weten dat het vlees in de gerechten van een locale slager komt en dat de groenten speciaal voor dit restaurant zijn geteeld voor een locale boer. Wat belangrijk is, is de kwaliteit van de producten. Als restauranteigenaren weten wat ze in huis halen, kunnen ze best pronken met hun gerechten op basis van streekproducten.

De twee trends samen zorgen ervoor dat in diverse regio’s in Nederland meer en meer restaurants zich onderscheiden van de concurrentie door zowel vegetarische gerechten te serveren als deze gerechten ook aan te bieden in een vegetarische variant. De menukaart van veel restaurants bieden vaker vegetarische gerechten die vergelijkbaar zijn met de niet-vegetarische gerechten. Waar in het verleden de vegetariër werd gezien als een lastige klant wordt hij tegenwoordig meer gewaardeerd.

Een achterliggende gedachte voor het stimuleren van vegetarische gerechten kan ook het financiële plaatje zijn. De prijs van groenten is veel lager dan dat van kwalitatief goed vlees. De winstmarge op groenten is hoger, waardoor een vegetarisch gerecht prijstechnisch aantrekkelijker is voor een restauranteigenaar.

De trends zijn opvallend. In diverse regio’s schieten restaurants die  trots zijn op hun regio als paddenstoelen de grond uit. De trend zijn met name sterk waarneembaar in het meer Bourgondische deel van Nederland. Vegetarisch eten op basis van streekproducten in regio Den Bosch is bijvoorbeeld erg in trek.

Of u zelf nu vegetariër bent of niet; meer variatie in de Nederlandse restaurants is altijd een positief gegeven.


Bericht geschreven door: HvD
Aantal keer gelezen: 1502x
Toegevoegd op: 2013-04-18 10:37:13
Laatst gewijzigd op: 2013-04-25 14:29:20

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen