Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een lekker dagje Lisse | Berichten.org

Een lekker dagje Lisse

Lisse is een plaats waar genoeg te beleven is, gelegen in de prachtige Bollenstreek. Uiteraard komt de traditionele bloemencorso ook dit jaar weer door Lisse. Maar wat is er nog meer te beleven?
Lisse is een plaats waar genoeg te beleven is, gelegen in de prachtige Bollenstreek. Uiteraard komt de traditionele bloemencorso ook dit jaar weer door Lisse, en wel op zaterdag 20 april 2013. De lange stoet met versierde praalwagens is werkelijk een lust voor het oog. Duizenden mensen staan jaarlijks langs de route. Daarnaast weten vele duizenden toeristen ieder jaar de Keukenhof te vinden. De Keukenhof 2013 staat in het teken van Engelse tuinen.


Maar Lisse bestaat uit meer dan alleen bloemen. Wat dacht je van Museum De Zwarte Tulp, gelegen aan 't Vierkant? Hier trekt de geschiedenis van de bloembollenstreek aan je voorbij. Daarnaast is 't Huys Dever een aanrader. Dit monumentale pand uit de veertiende eeuw is gelegen op een prachtige locatie. Een absolute 'must' voor de liefhebber van vaderlandse geschiedenis en cultuur.

Lisse City

In het centrum van Lisse is het ook goed toeven. In het Koopcentrum kun je naar hartelust winkelen. Er zijn supermarkten en bakkerijen, maar ook leuke antiekzaken en bloemenwinkels. Van tijd tot tijd zijn er gezellige activiteiten, zoals de Smaak van Lisse. Overigens heeft Lisse haar eigen lekkernij, met de bijzondere naam Delisjes. Hofleverancier Patisserie Vermeer maakt hiermee een knipoog naar de bollenstreek: Een zandkleurige bodem met daarop drie bollen, en op de top een fraai tulpenblad. In het Koopcentrum is gratis parkeren mogelijk, net zoals in het nabijgelegen winkelcentrum De Poelmarkt.


Naar de film

Voor een ouderwets leuke filmavond moet je in het Filmhuis Lisse zijn, in het gebouw van 't Poelhuys. Natuurlijk wil je met een volle maag naar de bioscoop, zodat je eerst een hapje eet in één van de verschillende restaurants aan 't Vierkant, beter bekend als het 'culinaire plein'. De gezellige avond sluit je vervolgens af met een lekker drankje in één van de vele cafeetjes die Lisse rijk is.

In De Gewoonste Zaak heb je gegarandeerd een gezellige tijd. In deze gelegenheid geniet iedereen uit Lisse en omstreken, jong en oud, van een fantastische avond vol goede muziek en heerlijk dansen. In De Gewoonste Zaak treden regelmatig bands en DJ's op. Het is al jarenlang een begrip in de bloembollenstreek. 
 
Zo zie je: Lisse heeft meer te bieden dan het bloemencorso en de Keukenhof alleen!


Bericht geschreven door: brasshopper
Aantal keer gelezen: 1311x
Toegevoegd op: 2013-04-05 15:49:45
Laatst gewijzigd op: 2013-04-05 15:49:45

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen