Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Behandeling van spataders | Berichten.org

Behandeling van spataders

Een spatader is een verwijde ader op uw benen die zowel lichamelijke als cosmetische klachten kan veroorzaken. Een spataderen behandeling bestaat in verschillende vormen. De ene is meer ingrijpend dan de ander. Een behandeling door middel van een crème is minder ingrijpend dan een behandeling door een arts.
Wanneer de klachten dusdanig groot zijn kan een arts besluiten een spataderen behandeling te starten.
Om de juiste behandeling te bepalen moet er eerst nauwkeurig onderzoek worden gedaan. Door middel van verschillende onderzoeksmethoden worden er een aantal punten nagekeken. Onder andere de ligging van de ader, de ernst van de aandoening, de stroomsnelheid van het bloed en er wordt gekeken of de ader eventuele beschadigingen vertoont. Aan de hand van deze uitkomsten kan een arts een spataderen behandeling gaan starten.

Spataderen behandelen door een arts:


Een arts heeft de volgende methodes tot zijn beschikking:
- Dicht spuiten: Bij deze vorm van behandeling wordt de ader door middel van een soort lijm afgesloten.
- Operatie: Bij deze behandeling wordt de ader door een chirurg in zijn geheel verwijderd.
- Lasertherapie: Hier wordt de ander door middel van een laser van binnenuit dicht gemaakt.
- Magnetronmethode: Bij deze methode wordt er gebruik gemakt van radiogolven om de ader te dichten.

Deze vormen van een spataderen behandeling worden afhankelijk van de ernst van het probleem onder algehele of plaatselijke verdoving uitgevoerd. In de meeste gevallen moet er na de ingreep enkele weken een (steun-)kous gedragen worden. Vaak is het voor de patiënt noodzakelijk om in beweging te blijven. Enkele keren per dag een ommetje maken zal worden aangeraden. Uw arts geeft u een lijst mee waar u zich aan dient te houden na een behandeling.

Behandeling via een spatadercreme
 

Spataderen behandelen kan ook op een minder ingrijpende manier. Afhankelijk van het soort creme wordt er gebruik gemaakt van verschillende oliën en van rode wijnstokbladeren. Een spatadercreme stimuleert met name de bloedsomloop. Hierdoor wordt het prikkende gevoel weggenomen en ook het vermoeide gevoel van de benen wordt weggehaald. Ook hebben de spatadercreme’s een camouflerende functie wat dus op cosmetisch vlak een prettig effect heeft. In de meeste gevallen is er door een goede behandeling altijd van de ontsierende spataders af te komen.


Bericht geschreven door: tommytom
Aantal keer gelezen: 4749x
Toegevoegd op: 2013-02-01 14:57:50
Laatst gewijzigd op: 2013-02-01 14:57:50

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen