Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een goed imago met Online Reputatiemanagement | Berichten.org

Een goed imago met Online Reputatiemanagement

Een goed imago is het halve werk! Maar één negatief bericht op het internet kan uw imago grote schade toebrengen. Dat is te voorkomen met Online Reputatiemanagement
Een slechte reputatie en negatieve berichten verspreid over het internet. Er is waarschijnlijk niets erger dan dat. In veel gevallen zijn negatieve berichten over een persoon of een bedrijf onterecht. Desondanks kunnen deze berichten wel veel kwaad teweegbrengen.

Wat is ORM?

ORM is de afkorting voor online reputatiemanagement. Met online reputatiemanagement kunt u ervoor zorgen dat negatieve berichten geen al te grote impact hebben op het imago van u of uw bedrijf. Online reputatiemanagement kan op verschillende manieren plaatsvinden. De essentie van online reputatiemanagement is managen van uw reputatie.

Vormen van online reputatiemanagement

Online reputatiemanagement kan op verschillende manieren gebeuren. Over het algemeen zijn er twee vormen te onderscheiden. Online reputatiemanagement kan het actief opbouwen van een reputatie betekenen. Daarnaast kan online reputatiemanagement ook gaan over het opschonen van de zoekresultaten in zoekmachines.
Het actief opbouwen van een reputatie bestaat uit het plaatsen van berichten. Dit kan bijvoorbeeld op sociale netwerken, blogs, forums of de eigen website. Op deze manier worden er positieve berichten het internet opgestuurd. Het opschonen van zoekresultaten van zoekmachines houdt in dat eventuele negatieve berichten naar de achtergrond worden geplaatst. Deze berichten krijgen een positie in zoekresultaten waar ze weinig tot niet bekeken zullen worden. Dit wordt gedaan door het plaatsen van positieve en neutrale berichten op het internet.

Drie tips aangaande online reputatiemanagement

Er zijn verschillende manieren betreffende online reputatiemanagement. Hier worden drie tips gegeven inzake online reputatiemanagement.
  • Naast de reputatie van uw bedrijf, is de reputatie van uw als persoon ook belangrijk. U bent tenslotte de persoon achter het bedrijf. Kijk daarom altijd uit met wat u op het internet plaatst.
  • Op het internet discussiëren heeft vaak geen goede uitwerking op uw reputatie. In discussie gaan met een klant kan een verkeerde indruk geven aan andere consumenten. Probeer discussies daarom altijd te vermijden. 
  • Wat op het internet geplaatst wordt blijft altijd aanwezig op het internet. Berichten of foto’s die jaren geleden geplaatst zijn kunnen toch weer opduiken. Het is daarom nogmaals belangrijk om goed na te denken over wat u plaatst op het internet.
Kortom, het is cruciaal om altijd uit te kijken met wat u plaatst op het internet. Zo kunt u effectief aan de slag met online reputatiemanagement.


Bericht geschreven door: YTokaya
Aantal keer gelezen: 1686x
Toegevoegd op: 2013-01-31 09:56:27
Laatst gewijzigd op: 2013-01-31 09:56:27

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen