Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten, waar moet u op letten? | Berichten.org

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten, waar moet u op letten?

Aansprakelijkheidsverzekeringen Dit artikel biedt u een kort overzicht waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland. U moet zoal letten op het niveau van de dekking en eventueel aanvullende bescherming.
Aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland

In Nederland bieden aansprakelijkheidsverzekeringen bescherming in een situatie dat u (of bijvoorbeeld uw kind) schuld heeft aan veroorzaakte schade. Een dergelijke aansprakelijkheidsverzekeringen is in Nederland niet verplicht, wel is er een verplichting voor bestuurders van een motorrijtuig. Toch is het aan te raden om u en uw gezin te beschermen d.m.v een aansprakelijkheidsverzekering.

Heeft u voldoende dekking in de polis?

Wanneer u een vergelijking maakt van verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen en deze polis wilt afsluiten zijn de volgende punten interessant om op te letten:

• Hoogte dekking. Denk hierbij aan tot welk bedrag u maximaal gedekt bent voor schade in uw verzekeringspolis. Een bedrag van €1 mln of meer wordt meestal gedekt door de verzekeraar, een hoger dekkingsbedrag zal meestal leiden tot een hogere premie. Let er dus goed op in welke mate een dergelijk bedrag redelijk is voor eventueel toekomstige schade. Met andere woorden tot welk bedrg kun je rederlijke wijs schade maken. Het is op een gegeven moment niet meer realistisch om de hoogte verder op te hogen.
• (Mee)Verzekerde personen. Hierbij moet u er vooral op letten wie er zoal een beroep mogen doen op de dekking van de door u gekozen aansprakelijkheidsverzekering. Naast u, uw partner en het gezin kunnen wellicht ook andere (zoals o.a. huisdieren, minderjarige logés) worden meegenomen. Uiteraard is het niet aan te raden u hiervoor te verzekeren als u weet dat deze personen of dieren niet bij u thuis komen of gaan komen.

Eventueel aanvullende zekerheid

Naast deze aansprakelijkheidsverzekering kunt u ook kiezen voor aanvullende bescherming. Hieronder ziet u een aanvullende verzekering die u nog net iets meer bescherming biedt naast uw aansprakelijkheidsverzekering.

• Rechtsbijstandverzekering. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u beroep doen op juridisch advies en rechtsbijstand in het geval u onverhoopt aanloopt tegen een juridisch geschil.

Voor interessante aansprakelijkheidsverzekeringen en aanbiedingen kijk rustig hier of voor info mbt verzekeringen hier.Bericht geschreven door: Bass
Aantal keer gelezen: 1826x
Toegevoegd op: 2013-01-27 12:20:04
Laatst gewijzigd op: 2013-01-27 12:20:04

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen