Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Wat doet een dagcrème? | Berichten.org

Wat doet een dagcrème?

De meeste vrouwen gebruiken het, een dagcreme. Maar wat doet een dagcreme eigenlijk en waarom is deze creme zo populair? In dit artikel een overzicht van de voordelen van het gebruik van een dagcreme.
Veel vrouwen gebruiken, al dan niet onder hun make-up, een dagcrème. Vaak maakt het gebruik van een crème deel uit van de dagelijkse routine. Maar wat maakt de dagcrème zo populair? Wat maakt deze crème anders dan een gewone gezichtscrème?

Schadelijke invloeden van buitenaf

In het dagelijks leven krijgt de huid te maken met allerlei schadelijke invloeden van buitenaf: uitlaatgassen, zon, kou. De huid beschermt zichzelf tegen deze invloeden, maar kan hulp hierbij goed gebruiken. Met name overdag, wanneer men bezig is met alledaagse dingen: op een terrasje zitten, lopen op straat, schoonmaken, komt men in aanraking met dergelijke zaken die een slecht effect op de huid hebben. Daarom is een dagcrème ideaal om dat beschermlaagje te verstevigen.

De huid in balans

De crème beschermt niet alleen tegen externe invloeden, maar het bevordert ook de groei van nieuwe huidcellen, waardoor je er fris en stralend uit ziet. Dit komt, omdat een crème het vochtgehalte op peil houdt. De crème houdt de huid in balans. Hierbij is het belangrijk om te weten wat voor huidtype iemand heeft, zodat daarbij de geschikte crème gevonden kan worden. Immers, een vette huid heeft geen baat bij een extra hydraterende crème, iemand met een normale huid heeft geen agressieve crème nodig en  een gevoelige huid zal erop achteruitgaan als de crème parfum bevat.

Dagcrèmes versus normale gezichtscrèmes

Het voordeel van een dagcrème boven een normale gezichtscrème is dat het vaak een lichte substantie heeft, waardoor je het niet voelt zitten, de huid niet vettig aanvoelt en het makkelijk te gebruiken is in combinatie met make-up. Verder bevatten veel dagcrèmes een SPF-factor/UV-filter, die de huid gedurende de dag beschermd tegen de schadelijke straling van de zon.

Bericht geschreven door: redvitals
Aantal keer gelezen: 1404x
Toegevoegd op: 2013-01-18 14:38:13
Laatst gewijzigd op: 2013-01-18 14:38:13

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen