Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Waar bewaart u uw pasfotos? | Berichten.org

Waar bewaart u uw pasfotos?

Pasfoto\\\'s komen er in alle soorten en maten, al zijn lang niet allen geschikt voor officiŽle documenten. Behalve voor gebruik in documenten worden pasfoto\\\'s namelijk ook voor genoeg andere doeleinden gebruikt, hierbij een overzichtje.

Pasfoto in de portemonnee

De meeste mensen hebben naast hun pasjes en nog-uit-te-zoeken voorraad bonnetjes ook enkele pasfoto’s in hun portemonnee. Deze zijn vaak van een dierbare. Met name de oudere generaties hebben een niet gering aantal foto’s van (klein)kinderen. Waarom dragen mensen graag pasfoto’s bij zich?

Dierbare dichtbij

In de eerste plaats is dit natuurlijk om aan een dierbare herinnerd te worden: de visualisatie van het gezicht helpt om iemand beter voor de geest te halen. En wat is er nou fijner dan dat altijd kunnen met mensen die dicht bij je staan?


Pasfoto’s uitwisselen

In de tweede plaats is het altijd handig om wat pasfoto’s op zak te hebben, mocht het gesprek over de gefotografeerde persoon gaan. Dit wordt wederom vaak gedaan door ouderen: trotse opa’s en oma’s die aan vrienden in bejaardentehuizen de foto’s van hun schattige of al grote kleinkinderen willen laten zien.

Say Cheese

De foto’s die je in de portemonnees aan zult treffen, zijn vaak niet dezelfde als die in Nederlandse reisdocumenten. Dit is maar beter ook, want die pasfoto’s moeten vaak volgens allemaal eisen genomen worden. Die foto’s vertonen dan ook, gek genoeg, juist minder gelijkenis met de persoon in het echt. Zo’n geforceerde foto zal niet gemakkelijk iemands persoonlijkheid laten doorschemeren. Nee, de meeste foto’s (van kinderen), zijn de foto’s die gemaakt worden bij de schoolfotograaf. Als je geluk hebt, maakt deze zelfs een broertjes-zusjes foto. Kunnen opa en oma vol trots laten zien hoe leuk hun kleinkinderen zijn, apart en met elkaar.

Zo ziet u, de pasfoto is meer dan een foto voor een officielee document. Wanneer de volgende keer foto's gaat laten maken kunt u wellicht een velletje extra bestellen.

Bericht geschreven door: pasfoto
Aantal keer gelezen: 934x
Toegevoegd op: 2013-01-18 12:20:49
Laatst gewijzigd op: 2013-01-18 12:20:49

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen