Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Relevante vragen bij het organiseren van een business event | Berichten.org

Relevante vragen bij het organiseren van een business event

Een business event is een flinke investering. Het is dus ook noodzaak om er goed over na te denken voordat je het in gang zet. Hoeveel wil je investeren, wat wil je ermee bereiken en wie wil je ermee bereiken? In dit artikel staan een aantal vragen op een rijtje die jezelf kunt stellen voordat je begint met het organiseren van een evenement.
Doelgroep bepalen

 • Wie komen er naar je business event? Bepaal de doelgroep. Wat er op het evenement staat te gebeuren is afhankelijk van je doelgroep. Een evenement voor zakelijke beslissers komt er anders uit te zien dan een evenement gericht op consumenten.

  Doelstellingen bepalen
 • Wil je de gasten informeren, amuseren of activeren? Bedenk het doel van het evenement. Elke doelstelling vereist een ander soort evenement. Wanneer je dit niet duidelijk hebt, kun je dus ook nog niet beginnen met organiseren.

  Boodschap overbrengen
 • Welke boodschap wil je overbrengen? Het doel dat je stelt sluit aan bij de boodschap die je wilt overbrengen. Wanneer je bezoekers van je evenement bewust wilt maken van het belang van spaarlampen, dan is je boodschap dus dat spaarlampen goed zijn voor het milieu.

  Inspelen op gevoel
 • Met welk gevoel moeten bezoekers naar huis gaan? In het geval van bovenstaand voorbeeld, wil je dat bezoekers naar huis gaan met het gevoel dat ze nú spaarlampen moeten gaan kopen. Bepaal dus met welk gevoel jij wilt dat je bezoekers naar huis gaan en speel hier gedurende het evenement op in.

  Budget
 • Wat is je budget? Je budget is een belangrijk onderdeel van de organisatie van je event. Hoeveel heb je te besteden? Dit geeft ook bepaalde grenzen aan: je kunt voor 100 euro geen bekende Nederlander boeken voor je evenement.

  Afstemmen op doelgroep
 • Wat wil de doelgroep zien? De programmering stem je uiteraard af op je doelgroep. Wat willen zij zien? Wat verwachten zij te zien? Speel hier op in tijdens de organisatie. Zo voorkom je dat de bezoekers teleurgesteld raken of dat je evenement de plank volledig misslaat.

  Doelstellingen controleren
 • Hoe ga je het behalen van de doelstellingen controleren? Voordat je het evenement daadwerkelijk gaat organiseren, is het ook belangrijk te weten hoe je de doelstellingen gaat controleren. Deze moeten namelijk wel te controleren zijn en door het evenement te evalueren weet je of het rendabel geweest is. Deze bevindingen kun je vervolgens weer meenemen bij het organiseren van het volgende event!

Bericht geschreven door: FloortjeKlaassen
Aantal keer gelezen: 1143x
Toegevoegd op: 2012-12-28 14:03:51
Laatst gewijzigd op: 2012-12-28 14:03:51

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen