Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Auto naar de sloop in Nederland | Berichten.org

Auto naar de sloop in Nederland

De meeste mensen rijden vandaag de dag allemaal wel met een auto. Wanneer u met een auto rijdt houdt u er waarschijnlijk geen rekening mee dat u op een dag afscheid zult moeten nemen van uw voertuig. Wanneer uw auto bijvoorbeeld betrokken raakt in een ongeval kan het voorkomen dat deze niet langer op de openbare weg kan rijden. In dat geval is uw auto vaak enkel en alleen nog maar goed voor de sloop. Een sloopauto is dus eigenlijk niets meer of minder dan een autowrak dat gerecycleerd moet worden.

Wat met de onderdelen van mijn sloopauto?

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat uw sloopauto nog over enkele bruikbare onderdelen beschikt. Deze onderdelen vertegenwoordigen (misschien wel tot uw verbazing) nog steeds een bepaalde marktwaarde. Deze marktwaarde kan aan u worden betaald door de garage, maar ook door een autosloperij. In de meeste gevallen zal een autosloperij hier echt geen of weinig rekening mee houden. Zij zijn uiteindelijk slechts in één ding geïnteresseerd en dat is de zogenaamde “carrosserie” van uw auto. Wanneer u er van overtuigd bent dat uw auto nog over bruikbare onderdelen beschikt en u deze wil verkopen, dan kunt u daarvoor het best een beroep doen op een garage en niet op een autosloperij zelf.


Hoeveel is mijn sloopauto waard?

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van verschillende zaken. Allereerst kan de prijs die een autosloperij wil betalen sterk verschillend zijn. De ene autosloperij zal dan ook betere afspraken hebben met bepaalde metaalbedrijven waardoor zij meer verdienen aan sloopauto's en natuurlijk ook meer geld kunnen betalen voor uw sloopauto. Dit maakt het vooral interessant om uw sloopauto op het internet aan te bieden. Net door niet enkel en alleen met één bepaalde autosloperij contact te hebben kunt u het onderste uit de kan halen voor uw sloopauto. Hoe dan ook maakt dit duidelijk dat er geen vaste waarde te kleven valt op een sloopauto.


Waarom kiezen voor autodemontage?

Tot slot rest nog de vraag waarom bedrijven geld willen geven voor een sloopauto. Het antwoord daarop is zeer eenvoudig, niet alleen omdat ze er geld voor krijgen van de metaalfabriek, maar ook omdat de auto's op deze manier eenvoudig en efficiënt gerecycleerd kunnen worden. De sloopauto wordt als het ware opnieuw gesmolten waardoor het metaal terug gebruikt kan worden om andere auto's mee te vervaardigen. Op deze manier gaat niets verloren en verkleinen we de impact op ons milieu.


Bericht geschreven door: AlleAutoSloperijen
Aantal keer gelezen: 1062x
Toegevoegd op: 2012-12-12 16:39:40
Laatst gewijzigd op: 2012-12-12 16:39:40

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen