Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Calculator | Berichten.org

Calculator

Wie kent de calculator niet? Een handig apparaat waar je berekeningen mee kunt uitvoeren. De calculator, oftewel rekenmachine, wordt tegenwoordig veel gebruikt op scholen als hulpmiddel. Maar hoe is de rekenmachine ontstaan?
Wat is een calculator?
Een calculator is een apparaat waarmee je berekeningen kunt uitvoeren. Een calculator wordt ook wel rekenmachine, zakrekenmachine, zakjapanner of rekentoestel genoemd. Er zijn een aantal verschillende calculators. Met de meeste calculators kun je optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, worteltrekken en procenten berekenen. Er zijn echter calculators die wat geavanceerder zijn. Deze kunnen naast optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en worteltrekken ook dingen berekenen zoals sinus, cosinus, tangens en exponenten.

Geschiedenis
De geschiedenis van de rekenmachine gaat terug naar het jaar 1623 toen de eerste rekenmachine werd uitgevonden. Het was Wilhelm Schickard die de calculator uitvond waarmee je getallen van 6 cijfers kon optellen en aftrekken. Dit was het enigste wat de rekenmachine kon en dus niet erg indrukwekkend, maar je moet niet vergeten dat dit de eerste rekenmachine was die was uitgevonden. Voor die tijd was 6 cijfers bij elkaar optellen en aftrekken behoorlijk wat.

Er zijn veel mensen die denken dat Blaise Pascal de rekenmachine heeft uitgevonden. Dit is onjuist. Hij is de man die een rekenmachine heeft uitgevonden, maar niet degene die de eerste rekenmachine heeft uitgevonden. Blaise Pascal vond in 1643 een rekenmachine uit die de naam Pascaline kreeg. De rekenmachine had meer functies als de eerste rekenmachine die werd uitgevonden. De Pascaline kon namelijk naast optellen en aftrekken ook delen en vermenigvuldigen. Hierna werden er nog talloze rekenmachine uitgevonden en gemaakt.

Tegenwoordig
Tegenwoordig is de calculator sterk verbeterd en zijn de meeste calculators ook veel compacter geworden. De calculators kun je tegenwoordig vinden in horloges, op computers en op mobiele telefoons. Ook kun je de calculator nu vinden op het internet.

Bericht geschreven door: Artikeltjeschrijver
Aantal keer gelezen: 1759x
Toegevoegd op: 2012-12-11 09:44:43
Laatst gewijzigd op: 2012-12-11 09:44:43

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen