Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Het verschil tussen mainstream en underground DJs volgens Tonny Weijn. | Berichten.org

Het verschil tussen mainstream en underground DJs volgens Tonny Weijn.

Het beroep DJ is voor velen een droom maar slechts voor enkelen wordt dit realiteit. Hoewel het tegenwoordig met alle moderne apparatuur steeds makkelijker wordt een nummer in elkaar te mixen blijft het een klasse apart dit ook live, met een draaitafel te kunnen doen. Het aantal DJs gaat met grote sprongen vooruit, maar wat is de kwaliteit hiervan?
Tonny Weijn, zelf techhouse DJ, is opgegroeid in de periode dat men nog draaide met draaitafels en vinyl in plaats van laptops en CD’s. Wat tegenwoordig erg populair is is het genre house. Veel DJ’s spelen hier op in en komen zo hoog in de top 40 lijsten te staan. Het recept is simpel: Een catchy house beat, een rapper en een R&B zanger(es) die het refrein zingt. Om helemaal een hit te worden kunnen er ook nog dubstep invloeden toegevoegd worden aan de bridge. Als het aan DJ Tonny Weijn ligt blijft iedere DJ gewoon doen waarmee hij groot is geworden: eigen muziek maken. Muziek maken waar je zelf achter staat, niet alleen muziek maken om hits, oftewel geld, te scoren.

Tonny Weijn gaat niet mee met deze hype en blijft trouw aan zijn muziek. De techhouse scene is uberhaupt niet commercieel, en dat zal het ook nooit worden. De DJ’s in deze scene hebben geen behoefte aan publiciteit en bekendheid, zij willen gewoon goede muziek maken. Tonny Weijn kan dit alleen maar beamen en hoopt dat de house DJ’s dit uiteindelijk ook zullen inzien, uiteindelijk draait het toch om goede muziek maken.

Het mainstream publiek wil vooral een leuk refreintje horen en, vooral tegenwoordig, een house beat. Het is zonde dat de ooit zo goede en vooral unieke house genre nu als het ware ‘misbruikt’ wordt door het om te toveren tot top 40 liedjes. Tonny Weijn hoopt via zijn website de DJ’s aan te moedigen terug te gaan naar de roots: Elektronische muziek maken waar de echt liefhebber van smult, niet voor iedereen wat wils.

Bericht geschreven door: Tonny Weijn
Aantal keer gelezen: 1170x
Toegevoegd op: 2012-12-04 12:09:02
Laatst gewijzigd op: 2012-12-04 12:09:02

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen