Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Werkstuk op de basisschool | Berichten.org

Werkstuk op de basisschool

Op de lagere school of basisschool komt er voor iedere leerling een moment dat hij of zij een spreekbeurt dient te houden. Het is onderdeel van de opleiding. En naast dat het leerzaam is, is het natuurlijk erg leuk.
Echter waar gaat zo’n spreekbeurt dan over? Wat moet je als onderwerp gaan kiezen? Er zijn veel verschillende en uiteenlopende onderwerpen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je de spreekbeurt over je huisdier houden. Vertel eens wat meer over je hond, je kat, je konijnen, je kanarie, je papegaai of over je feetje. Leg uit waarom je het een zo leuk huisdier vind, wat hij of zij allemaal kan. En vertel ook wat algemeens over de diersoort en over het ras. Je kunt vertellen wat het dier eet, wat het bijzonder maakt, hoe je het beste voor het dier kunt zorgen en tal van andere zaken. Het mooiste is natuurlijk als je het huisdier ook meeneemt voor de spreekbeurt. Dan krijgt de spreekbeurt wel een extra dimensie

Een ander onderwerp wat je kunt kiezen is een specifiek land. Bijvoorbeeld een land waar je ieder jaar of een keer op vakantie bent geweest. Het hoeft niet ver te zijn en kan over Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Oostenrijk of een ander land gaan. Ook kun je je spreekbeurt wijden aan een specifieke stad. Denk aan Amsterdam, Bonn, Berlijn, Milaan, Parijs of een andere grote stad. Of misschien over een wat kleinere plaats met een bijzondere betekenis. Vertel wat over de geschiedenis van de land of de stad, enkele kenmerken als hoeveel inwoners het heeft en waar het precies ligt. Als je er zelf bent geweest kun je je eigen ervaringen delen en vertellen wat je zo mooi en/of minder mooi vond aan het land of de stad. Er is zo veel mogelijk! Als je foto’s hebt kun je die het beste meenemen. Zo gaat het onderwerp nog meer leven voor de groep waar je je spreekbeurt voor doet.

Een goed onderwerp voor je spreekbeurt vinden is niet zo heel erg moeilijk. Hierboven worden twee voorbeelden met tal van mogelijkheden genoemd. Ook hoe je de spreekbeurt kunt invullen. En kom je echt niet op een goed onderwerp dan kun je het beste om je heen vragen wat een goed idee is. Doe dit niet bij je leraar, want die wil je immers overtuigen dat hij of zij je een hoog cijfer moet gaan geven!

Denk er niet te lang over na, kies een onderwerp en verzamel dan zoveel mogelijk informatie. Als alle informatie binnen is maak je op papier er een mooi verhaal van met een duidelijke rode lijn en een goede opbouw. Hierna ga je voor de spiegel oefenen (dit kan in het begin vreemd zijn) om een wervelende en prachtige spreekbeurt of werkstuk te houden.

Veel succes toegewenst! Je kunt het!

Bericht geschreven door: philoc
Aantal keer gelezen: 868x
Toegevoegd op: 2012-11-21 02:06:01
Laatst gewijzigd op: 2012-11-21 02:06:01

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen