Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
PIercing materialen | Berichten.org

PIercing materialen

In dit artikel zullen we aandacht besteden aan verschillende beschikbare piercing materialen en hun voor- en nadelen. Wanneer is het verstandig een bepaalt materiaal voor je piercing te gebruiken en waar koop je piercings gemakkelijk online op basis van materiaal.

Piercing materialen

Piercings zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materialen. Elk piercing materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder proberen we een volledige lijst te geven van alle piercing materialen met hun voor- en nadelen.

Chirurgisch staal 316L
Chirurgisch staal is er in verschillende gradaties en misschien wel het meest voorkomende materiaal dat gebruikt wordt voor piercings. Chirurgisch staal is misschien wel zo populair omdat het corrosie bestendig is en dus niet roest. Chirurgisch Staal 316L is een legering die bestaat uit chroom, maar ook uit nikkel. Het is daarom niet aan te raden piercings van chirurgisch staal te gebruiken in nog niet geheelde piercings.

Titanium
Titanium is een hypoallergeen materiaal en reageert daardoor niet met het lichaam. Titanium is daarom geschikt om te gebruiken bij nog niet geheelde piercings. Titanium is tevens corrosiebestendig en roest niet. Titanium is even sterk als staal, maar weegt ongeveer de helft. Het nadeel van titanium is de prijs. Titanium is vaak een stuk duurder dan andere materialen.

Glas
Glas is vooral een populair materiaal onder plugs en tunnels voor in de oorlellen. Glas is net als titanium hypoallergeen waardoor ook glas te gebruiken is bij nieuwe piercings en glas is tevens erg gemakkelijk schoon te maken. Het nadeel van glazen piercings is dat ze erg glad kunnen worden wanneer ze vochtig worden waardoor je ze gemakkelijk kunt kwijt raken.

Silicone
Silicone kan gedragen worden in genezen piercings en is gemakkelijk schoon te maken. Als sporter is silicone erg gemakkelijk omdat het flexibel is. Je zou zelfs kunnen overwegen je piercing tijdens het sporten om te wisselen naar een silicone piercing.

Been
Been is een poreus en natuurlijk materiaal en niet geschikt voor pas opgerekte oorlellen. Je kunt deze piercings dus het best dragen in reeds geheelde piercings. Deze piercings moet je omdat ze natuurlijk zijn soms ook insmeren met olie om ze weer mooi te laten glanzen.

Hout
Hout is een prachtig materiaal met soms de mooiste patronen en iedere piercing is hierbij vaak uniek. Ook dit natuurlijke materiaal kan je beter pas gebruiken bij reeds geheelde piercings en regelmatig invetten om de piercings mooi te houden. Gebruik houten piercings ook niet onder de douche want dan droogt het hout uit.

Steen
Nog een natuurlijk materiaal! Stenen piercings zijn net als houten piercings vaak uniek en hebben allen hun eigen patroon en zijn vaak handgemaakt. Voor stenen piercings geldt net als bij glazen piercings dat je moet oppassen als ze nat worden. Ze glippen dan gemakkelijk uit je oor en kunnen kapot vallen!

Bioplast
Een relatief nieuw en zeer populair materiaal. Waarom? Bioplast is hypoallergeen en kan daarom in nieuwe piercings gebruikt worden en is tevens voordelig aan te schaffen. Bioplast is ook handig voor mensen die last hebben van metalen en bij tongpiercings beschermt het ook de tanden en gehemelte.

Acryl
Acryl is een relatief goedkoop materiaal vooral gebruikt in de balletjes van tongpiercings. Het voordeel is tevens dat het net als bioplast de tanden of gehemelte niet beschadigd. Het nadeel is dat acryl zich slecht laat reinigen. Acryl kan bijvoorbeeld niet tegen alcohol.

Welk materiaal gebruiken bij pas geheelde piercing?

Na het besprene van verschillende piercing materialen kunnen we stellen dat de volgende materialen kunnen worden gebruikt in een nieuw geplaatste piercing:

  • Titanium Piercings
  • Glazen Piercings
  • Bioplast Piercings

Waar koop je piercings op basis van materiaal

Ben je op zoek naar een piercing van een specifiek materiaal? Bij de piercer om de hoek moet je dan vaak even zoeken, maar online zijn er inmiddels al webshops die hun piercings sorteren op materiaal. Wij kunnen Online Piercings Kopen aanbevelen. Bekijk hun Piercings op Materiaal


Bericht geschreven door: dborneman
Aantal keer gelezen: 1449x
Toegevoegd op: 2012-11-13 16:41:45
Laatst gewijzigd op: 2012-11-13 20:39:40

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen