Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Hans Kortlevers en de hoofdstad van Montenegro | Berichten.org

Hans Kortlevers en de hoofdstad van Montenegro

Tijdens het bezoek aan het klein Montenegro heeft hans kortlevers natuurlijk ook de hoofdstad van dit land bezocht, Podgorica. Het was een hele aparte ervaring, met name omdat deze stad totaal niet toegerust is op toeristen. Verwacht dus een boel vreemde blikken naar je toe te krijgen

De hoofdstand van Montenegro past helemaal bij de rest van het land, het is klein, en een beetje vreemd.  Het land Montenegro is grotendeels berg, vandaar ook de term "monte negro", wat zwarte berg betekent. Tussen deze bergen ligt op een vlakte de hoofdstad, Podgorica. Na aankomst met de bus vanuit Kotor gings hans kortlevers op zoek naar een hotel. Hier kwam hij het eerste probleem tegen, niemand spreekt hier namelijk Engels.

Geen stad voor toeristen

Zoals gezegd spreken de mensen in Podgorica over het algemeen geen Engels, maar nu lang zoeken wist hans toch iemand te vinden. Helaas was daarmee het vinden van een hotel nog niet geregeld want daarvan zijn er niet zo veel in Podgorica. Deze stad is namelijk totaal niet toegerust op toeristen en dat heeft zijn redenen. De meest belangrijke reden hiervoor is het gebrek aan bezienswaardigheden. In Podgorica zelf is eigenlijk niets interessants te zien, de stad is pas sinds enkele jaren een hoofdstad en heeft historisch gezien nooit enige rol van betekenins gespeeld in de regio. Hierdoor zijn er weinig hotels en hostels te vinden in het centrum van Podgorica en zullen de lokale bewoners je raar aankijken wanneer je hen in het Engels aanspreekt. Daarentegen verbaasden zij hans kortlevers wel weer door de Euro als wettelijk betaalmiddel te hanteren, iets wat je niet zou verwachten in deze omgeving.
Rondom Podgorica is het landschap prachtig en zijn er legio mogelijkheden voor activitieiten, tenmiste als de bevolking van Podgorica hiervoor enkele centra zouden oprichten. Helaas voor hans en alle andere bezoekers zijn al deze mogelijkheden hier onbenut waardoor de hoofdstad van Montenegro weinig anders dan een overstapplaats voor de busverbindingen van en naar de Adriatische kust vormen. Het volgens Kortlevers interessantere Sarajevo ligt om ongeveer 8 uur rijden, Kotor op een uur of 4.

 

Meer informatie over de reizen van hans kortlevers is te vinden op www.hanskortleverstravel.nl


Bericht geschreven door: hanskortlevers
Aantal keer gelezen: 758x
Toegevoegd op: 2012-11-12 20:45:27
Laatst gewijzigd op: 2012-11-27 15:39:38

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen