Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Waarbij op letten als u een kippenhok gaat maken. | Berichten.org

Waarbij op letten als u een kippenhok gaat maken.

Zelf een kippenhok maken kan vele voordelen met zich meebrengen als je het vergelijkt met het kopen van een kant en klaar kippenhok. Niet alleen de prijs komt goedkoper uit, maar u kunt ook zelf bepalen hoe uw kippenhok er uit komt te zien, en hoeveel kippen er ongeveer in kunnen. Ook de ruimte die u zelf in uw tuin overheeft kunt u optimaal benutten door zelf een kippenhok op maat te maken.
Zelf een kippenhok maken kan vele voordelen met zich meebrengen als je het vergelijkt met het kopen van een kant en klaar kippenhok.
Niet alleen de prijs komt goedkoper uit, maar u kunt ook zelf bepalen hoe uw kippenhok er uit komt te zien, en hoeveel kippen er ongeveer in kunnen.
Ook de ruimte die u zelf in uw tuin overheeft kunt u optimaal benutten door zelf een kippenhok op maat te maken.
Naast de financiële voordelen, houdt de bouwer hier een leerzame ervaring aan over en het geeft de bouwer meer zelfkennis over de behoefte van de kippen. En misschien wel als allermooiste, later kan je met trots terugkijken op wat je zelf gebouwd hebt.

Waar moet u op letten

Een kippenhok is niet zomaar een bouwwerk als een poppenhuis. In een kippenhok wonen levende beesten, dus moet het kippenhok er niet alleen van buiten goed uitzien, maar ook van binnen zodat het leefbaar is voor de kip en dat de kippen voldoende beschermd zijn. Er zijn een aantal belangrijke punten waarbij je rekening moet houden bij het maken van een kippenhok:
- Niet alleen een hok is belangrijk, ook de ren zodat de kippen genoeg bewegingsruimte hebben.
- Een kippenhok moet goed geventileerd worden, maar mag niet te vochtig zijn.
- Zorg voor wat schaduw in het hok, zodat de kippen in de zon en schaduw kunnen zitten.
- Plaats de stokken hoog genoeg (minimaal 30cm) en ver genoeg (40-50cm) zodat de kippen op stok gaan.
- Als u een deur in uw kippenhok plaatst, zorg dan dat deze binnenwaarts opengaan. Zo voorkomt u dat de kippen per ongeluk de deur van binnen openen.
- Maak de bouw niet te lastig, want 1 tot 2 keer per jaar zult u het uit elkaar moeten halen om het hok te desinfecteren.
- Plaats het voer en het drinken uit elkaar, zodat u de kippen dwingt om iets aan lichaamsbeweging te doen.

Bericht geschreven door: GuidoB
Aantal keer gelezen: 2393x
Toegevoegd op: 2012-11-12 17:15:19
Laatst gewijzigd op: 2012-11-12 17:15:19

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen