Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een citytrip Dubrovnik | Berichten.org

Een citytrip Dubrovnik

Dubrovnik is een klein plaatsje aan de Kroatische kust. Het is een zeer populaire bestemming voor toeristen vanwege de indrukwekkende architectuur en geschiedenis. Jj kortlevers en vele anderen combineren een bezoekje aan Dubrovnik met een uistapje naar Kotor, een soortgelijke plaats in het nabij gelegen Montenegro.

De geschiedenis van Dubrovnik

Het plaatsje Dubrovnik ligt tegenwoordig in Kroatië, maar is lange tijd een kolonie geweest van de stadstaat Venetië. De Venetianen waren lange tijd geleden een grootmacht, hebben Dubrovnik op de knieën gedwongen en het tot een kolonie gemaakt. Ook toen het geen kolonie meer was bleef de Venetiaanse invooed groot, dit uit zich tot op de dag van vandaag in het leven in Dubrovnik.

Bezienswaardigheden

De grootste attractie van Dubrovnik is he oude centrum van de stad. Wanneer je hier rondloopt lijkt het alsof je in een filmdecor terecht bent gekomen. De straten zijn mooi gerenoveerd, onderhouden en verschrikkelijk Italiaans. JJ Kortlevers vond het alsof hij in een Italiaanse reclame meespeelde. Dit is dan ook de grote aantrekkingskracht van de stad. Het mooi onderhouden centrum staat vol met historische gebouwen en musea en is heel goed op de voet te verkennen. Het centrum van Dubrovnik is echter niet groot, de meeste toeristen zullen aan één a twee dagen voldoende hebben om deze plaats te bekijken.

Italiaanse invloeden

Hoewel Durbrovinik in Kroatië ligt zijn de Italiaanse invloeden overal, zo ook in het eten. JJ Kortlevers is een groot fan van de Italiaanse keuken en kon hier zijn hart ophalen. Overal ziet men pizzeria's en Italiaanse ijswinkels, en de kwaliteit is zeker niet verkeerd. De prijzen in het historische centrum zijn wellicht wat aan de hoge kant. Een citytrip naar Dubrovnik is vooral populair bij oudere toeristen die hun bezoek combineren met een bezoekje aan Kotor. Daarnaast kan het ook goed gecombineerd worden met een citytrip van kortlevers naar Sarajevo, de hoofdstad van het naastgelegen Bosnië.


Bericht geschreven door: Briefonline
Aantal keer gelezen: 1481x
Toegevoegd op: 2012-11-08 13:24:12
Laatst gewijzigd op: 2012-11-12 12:34:09

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen