Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Goed eten en endorfines tegen moe zijn | Berichten.org

Goed eten en endorfines tegen moe zijn

“Wat ben ik toch moe!” Een herkenbare gedachte? Voor veel Nederlanders wel, een deel daarvan is het na een nacht slapen, morgen weer kwijt. Maar misschien lees jij dit artikel omdat een goed nachtje slapen niet helpt. Misschien ben je als je opstaat bijna net zo moe als je naar bed ging. In dit artikel ontdek jij wat je daar tegen kunt doen.
Hoe is je voeding?
Welke producten jij eet en drinkt hebben een grote invloed op hoe moe of energiek jij je voelt.
Een simpel ding om je al beter te voelen is ontbijten, er zijn diverse studies waarin verschillende voordelen voor ontbijten worden aangetoond. Je hebt minder zin in vet eten, en door de dag heen heb je meer energie.

Misschien zie jij jezelf niet als iemand die ontbijt, om een vergelijking te maken. Vroeger dronk ik een glaasje chocolademelk of wat limonade. Nu eet ik ’s ochtends 2 boterhammen met pindakaas een een kop thee. Hoe?Simpel, je lichaam laten wennen. Begin met een kop thee, probeer eens wat yoghurt of een banaan. En langzaam raakt je lichaam er aan gewend en kan jij ’s ochtends echt iets op krijgen.
Daarnaast is wat je eet ook belangrijk, langzame koolhydraten en eiwitten zijn goed voor meer energie. Snelle suikers niet ook al lijkt het in eerste instantie wel. Daarnaast door wat regelmatiger te eten in de plaats van om de 3 uur. Blijft je energielevel ook op een meer constant niveau.
Gebruik endorfines
Wat zijn endorfines? Het zijn neurotransmitters die in je brein voor het gevoel van geluk zorgen. Ze geven je dus een goed gevoel! Je kunt het een beetje zien als de tegenhanger van stress. Je komt in een bepaalde mindset die bevorderend is, op de manier zoals jij een bepaald moment beleefd. Je wordt er namelijk vrolijk van en zorgen dus indirect voor energie.
Deze stof kan zich door diverse omstandigheden worden opgeroepen. Eén daarvan is verliefdheid maar ook door hardlopen komen endorfines vrij. Maar ook lachen en muziek kan er soms voor zorgen. Voor mij persoonlijk is de was doen met energieke muziek minder vervelend dan zonder, omdat de muziek mij opgewekt en blij maakt.
Door een goed voedingspatroon en het oproepen van endorfines kan jij je stukken beter voelen. En zal de moeheid afnemen.Bericht geschreven door: interessant
Aantal keer gelezen: 3463x
Toegevoegd op: 2012-10-23 20:40:09
Laatst gewijzigd op: 2012-10-23 20:40:09

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen