Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Meer mentale energie | Berichten.org

Meer mentale energie

Mentale energie is erg belangrijk. Je behoudt je concentratie, kunt effcienter en productiever werken. Daarbij is een dag ook veel relaxter en ervaar je deze ook als leuker wanneer jij genoeg energie hebt. In dit artikel ontdek jij hoe je meer mentale energie krijgt.

Wat is mentale energie?
Anders dan fysieke energie, is het geen energie die je kunt meten of voeden door eten/drinken. Het is een energie die wordt gevormd door je emoties, externe en interne prikkels.

Wat kost mentale energie?
Er zijn diverse manieren hoe jou mentale energie verlaagd wordt. Als jij een activiteit doet die veel denkwerkt vergt dan wordt jij moe in je hoofd. Ook als jij constant last hebt van stress, raak jij veel mentale energie kwijt. Omdat het namelijk een groot deel van je hersencapaciteit overneemt en het vaak gerelateerd is aan onprettige gedachten.

Hoe krijg ik meer mentale energie?
Jij wilt meer energie krijgen, dan kan door het tegenovergestelde te doen. Dan hoe jij je mentale energie kwijtraakt. Als je een vaste baan hebt, of iets moet organiseren en het kost veel energie dan is dat niet erg. Het is één van de redenen dat jij juist zo functioneel bent.

Dingen die je moet aanpakken is negativiteit en stress, en om je energie te verhogen moet jij jou triggers vinden.

Een trigger van mij zijn bijvoorbeeld m’n vrienden. Als ik moe ben, en ik wordt gebeld om wat de doen. Heb je twee mogelijkheiden, de eerste en vaak voor de handliggende, is zeggen dat je niet kunt omdat jij je al moe voelt.

De grap is, wanneer jij je daar overheen zet, naar je vrienden toegaat. Jij gebruik kunt maken van hun energie en die sfeer. Jij neemt de gezelligheid en actievere houding onbewust over. Het resultaat is dat jij je niet meer moe voelt, maar juist energiek.

Er zijn nog diverse andere triggers die voor meer energie zorgen, muziek, comedy zelfs geuren. Dus als jij meer mentale energie wilt, ga opzoek naar de triggers, en minimaliseer stress en andere dingen die je veel geestelijke energie kosten.


Bericht geschreven door: interessant
Aantal keer gelezen: 1896x
Toegevoegd op: 2012-10-22 21:27:47
Laatst gewijzigd op: 2012-11-14 11:19:13

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen