Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Zorgverzekeringen - het is weer zo ver | Berichten.org

Zorgverzekeringen - het is weer zo ver

Het zorgseizoen is weer begonnen. Diverse zorgverzekeraars laten langzaam de eerste premies binnen druppelen en consumenten vragen zich ook dit jaar weer af of ze de trend moeten gaan volgen, of links laten liggen.
Ieder jaar worden er miljoenen euro's aan budget tegenaan gegooid in de reclamewereld. Op televisie ontkom je er niet aan hoe goed diverse zorgverzekeraars wel niet voor je gaan zorgen. En in de krant lijkt het wel alsof je een 7-daags resort in ziekenhuis het Radbout kunt krijgen.

Zorgverzekeraars doen er alles aan om de slapende consument wakker te maken en voor hun te laten kiezen. Deze activatie van de slapende consument is iets wat ieder jaar tussen november en januari plaats vindt. Niet zo gek, want consumenten kunnen aan het einde van het jaar over stappen van zorgverzekeraar. En aangezien er meer dan tien miljoen Nederlandse inwoners zijn die verplicht zijn om een zorgverzekering aft e sluiten, kunt u zich wel voorstellen dat verzekeraars deze inwoners graag in hun portefeuille willen. Helemaal als u bedenkt wat u maandelijks kwijt bent aan uw premie.

Veel consumenten hebben echter het gevoel dat ze onnodig veel premie betalen en als ze dan een keer iets claimen, dat ze dit dan ook nog zelf moeten betalen omdat eerst het eigen risico aangesproken wordt. Deze waarneming moet je goed onthouden bij het kiezen van je verzekering. Nederlands zijn traditioneel zekerheidszoekers. Maar ga na hoeveel kosten u bespaart als u een jaar lang geen aanvullende verzekering neemt. Kunt u met deze kosten vrijwel al uw behandelingen dekken en houdt u nog geld over om zelf als reserve op te slaan? Die kans is reëel.

Studenten hebben het gelukkig eenvoudiger. Hier worden diverse verzekeraars vergeleken op de goedkoopste premie en kunnen zij een overzicht vinden van de prijsstijgingen van iedere zorgverzekeraar van afgelopen jaren. Zo weet je welke verzekeraar zijn prijzen constant houdt of welke veel omhoog gaat.

Bericht geschreven door: karin
Aantal keer gelezen: 1410x
Toegevoegd op: 2012-10-20 09:20:02
Laatst gewijzigd op: 2012-10-20 09:20:02

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen