Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Het combineren van studeren en werken | Berichten.org

Het combineren van studeren en werken

Als jij aantrekkelijker wilt worden voor je werkgever van nu en in de toekomst is het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Hierdoor verhoog jij je kennis, vaardigheden en dus je marktwaarde. Vooral tijdens een crisis is dat erg belangrijk.
Als jij aantrekkelijker wilt worden voor je werkgever van nu en in de toekomst is het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Hierdoor verhoog jij je kennis, vaardigheden en dus je marktwaarde. Vooral tijdens een crisis is dat erg belangrijk.
Een manier om je marktwaarde te verhogen is het volgen van een cursus of studie. Dit kan erg interessant zijn omdat jij je op verschillende vlakken verbeterd. Bij een cursus verbeter je vooral de vaardigheden van het beroep dat je nu uitoefent. Als je een studie volgt dan verbreed jij je kennis, dan ben jij instaat om de beslissingen binnen jouw vakgebied. Breder te trekken en de gevolgen binnen de andere gelederen in te schatten.
Nu hoor ik je denken, ik werk fulltime hoe doe ik dat? Of je werkt parttime en hebt er nog een gezinsleven naast, dan is het ook niet makkelijk.
Het is vooral belangrijk dat jij jezelf weet vast te stellen wat je zou willen, verbreding of verdieping. Dankzij het afstand onderwijs is het zelfs mogelijk om een thuisstudie te volgen waarmee je een volwaardig hbo diploma in handen hebt.
Als je een cursus volgt ben je relatief niet lang bezig enkele weken of maanden. Wil jij een hbo diploma. Dit kost een paar jaar, dit schrikt misschien af, maar als jij je huiswerk goed gedaan hebt, om te weten wat het zou toevoegen kan dit het zeker waard zijn.
Als je weet wat je wilt, is het verstandig om een schema voor jezelf te maken. Daarmee kan jij inschatten of jij werk en studie überhaupt kun combineren. Als je merkt dat je al uren te kort komt is het weinig realistisch om te denken dat jij genoeg tijd hebt om ook nog een studie te volgen. Je moet dan kijken of jij je tijd anders kunt indelen en dingen kunt laten vallen.
Als jij je planning in orde hebt, is het belangrijk om een visie en motivatie te hebben. Het heeft weinig zin om een studie te doen, als de motivatie daarvoor erg laag is. Je doet het er niet even naast, wees je daar bewust van. Zoek dus die interne prikkel die jou ertoe aanzet om toch die 2 hoofdstukken te lezen ook al heb je (misschien terecht) geen zin.
Als je tips wilt over werken en leren hbo bezoek de website voor meer informatie.

Bericht geschreven door: interessant
Aantal keer gelezen: 1236x
Toegevoegd op: 2012-10-19 11:52:52
Laatst gewijzigd op: 2012-10-19 11:52:52

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen