Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Last van moeheid | Berichten.org

Last van moeheid

Als jij jezelf regelmatig de vraag stelt ďwaarom ben ik steeds zo moe?Ē Dan is dit een interessant artikel om te lezen. Je ontdekt namelijk wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van jouw moeheid, zodat je er ook iets aan kunt doen.
Eerst wil ik beginnen door een definitie te geven van moeheid. Iedereen is weleens moe, vaak na een nachtje slapen of na het weekend als je tot rust komt, is het dan ook voorbij. Echter als jij dag in dag uit, moe bent, een paar dagen goed slapen en rusten niet werkt. Dan is er meer aan de hand, dit noem ik “moeheid”.

Je kunt jezelf nauwelijks met nieuwe energie herladen en als dat dan gebeurd, dan kom je te kort om lekker de dag door te komen.

Diverse oorzaken kunnen ten grondslag liggen dat jij je moe voelt.

Een eerste oorzaak is je levensstijl, misschien heb je een levensstijl waarin je weinig beweegt en niet zo gezond is als je zou moeten. Dit komt omdat je het erg druk hebt, en daardoor die dingen erbij inschiet.
Mocht dit één van de oorzaken zijn van je moeheid, dan is het relatief makkelijk te aan te passen, omdat je dit meer in eigen hand hebt dan de volgende oorzaken.

Slechte nachtrust, misschien ben je niemand die laat in slaap valt, of steeds uit het niets wakker wordt. Misschien ben je een lichte slaper die al bij het minste of geringste geluid, gestoord wordt. Een andere mogelijkheid is dat je leidt aan slaapapneu, dit kan ook erg je slaaprust verstoren. Dit probleem oplossen is wat complexer, vooral als je er al actief mee bezig bent geweest en nog steeds geen resultaat hebt.

Stress kan ook een belangrijke factor zijn dat jij je moe voelt. Als jij je ergens zorgen over maakt kost dat veel energie. Daarnaast als dit ook nog voor piekeren zorgt, dan kan het ook je slaap in de weg zitten. Omdat je later in slaap valt.

Als je veel stress ervaart in je leven is dat erg vervelend omdat het soms ook buiten je schuld om is. Dan is het erg belangrijk dat jij hier goed mee om leert te gaan. Een tip is om op een bepaald moment ‘even te balen’ geef jezelf 5 minuten om even negatief te denken. Schrijf het desnoods van je af, en mocht het nodig zijn gebruik schutting worden.

Als je dit doet, moet jij jezelf wel beloven om na die 5 minuten het van je af te zetten. Niet meer aan denken dus!


Bericht geschreven door: interessant
Aantal keer gelezen: 3826x
Toegevoegd op: 2012-10-18 12:23:07
Laatst gewijzigd op: 2012-10-18 12:23:07

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen