Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
2 carrière tips | Berichten.org

2 carrière tips

Je carrière vormt een groot deel van je leven. Sterker nog het vult bijna je hele dag, het is dus des ter belangrijker dat jij je bij je baan goed voelt. En aan het einde als je met pensioen gaat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken! Hier zijn een paar tips.
Tip 1: Formuleer duidelijke doelstellingen
De allereerste stap is weten wat je bestemming is: Wat betekend voor jou carrière maken precies? Is dat een bepaalde functie, een bepaalde werkomgeving misschien wil je ook een bepaald salaris? En hoe zie jij dat in combinatie met je privéleven?
Alleen als je echt een heel duidelijk idee hebt van wat je wilt, kan jij de juiste carrière maken. Veel mensen nemen niet de tijd om bewust en systematisch een pad uit te stippelen langs welke weg zijn carrière willen maken.
Doe het! En schrijf voor jezelf op wat je wilt bereiken. Wanneer je dat namelijk hebt gedaan dan kan jij voor jezelf een actieplan maken en gericht naar het doel toewerken.
Tip 2: Wees duidelijk over wat je carrière kan kosten
Als je weet wat je wilt, moet je ook de tijd nemen om na te denken over wat je echt bereid bent te betalen om dat doel te behalen. Bij veel mensen kan de loopbaan ten koste gaan van de relatie met de partner, of het verwaarlozen hun gezondheid, vrije tijd en andere dingen die deel uitmaken van de kwaliteit van je leven.
Daarbij kan het je ook letterlijk wat kosten, misschien kom je er achter dat je een thuis studie of cursus moet volgen. Om het juiste niveau of vaardigheden te bezitten voor de baan over 3 jaar. Een bedrijf zal soms een deel van de kosten op zich nemen, maar niet alles. Een ander ding is, is als je veel verdient jij over het algemeen ook veel vrije tijd inlevert.
De banen waarbij je veel verdient zijn vaak intensieve en verantwoordelijke banen. Naast de uren kan dit dus ook stress en zorgen met zich meebrengen. Het kan zelfs zo erg zijn dat je bijna getrouwd bent met het bedrijf en je privé leven wat links laat liggen.
Echter als jij alles goed plant en voor je zelf op een rijtje hebt, wat je wel en niet toelaat dan kan jij die valkuilen vermijden. Dan kan jij een hoge functie bekleden zonder dat deze jou helemaal opzuigt.


Bericht geschreven door: interessant
Aantal keer gelezen: 1346x
Toegevoegd op: 2012-10-18 08:54:28
Laatst gewijzigd op: 2012-10-18 08:54:28

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen