Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Het Rauw Voedsel Dieet | Berichten.org

Het Rauw Voedsel Dieet

Het rauw voedsel dieet is in Nederland vooral in de schijnwerpers gekomen na een uitzending van De wereld draait Door in 2008. Hierin was te zien dat een moeder haar 10 jarige zoontje alleen maar rauw voedsel gaf. Hierover is veel ophef geweest, maar is het rauw voedsel dieet wel zo slecht voor je als er beweerd wordt? Dan zal in dit artikel uiteen gezet worden.

Over het rauw voedsel dieet

Het eerste bekende artikel over het rauw voedsel dieet is van dr. Benner, een Zwitserse arts. Dr. Benner was van mening  door het eten van planten levensenergie van de zon werd doorgegeven. Voor het rauw voedsel dieet wordt ook vaak de Engels / Nederlandse term Raw Food dieet gebruikt. Het wordt ook wel gezegd dat aanhangers van dit dieet aan Raw-foodisme doen.
 
Het rauw voedsel dieet bestaat tegenwoordig niet enkel meer uit planten. Ook zaden en noten zijn een groot onderdeel van het dieet. Al zouden veel mensen het op het eerste gezicht niet zeggen, toch kan er flink gevarieerd worden met rauw voedsel. Hierover zijn vele recepten op internet te vinden via gespecialiseerde sites. 
 

Gezondheidseffecten.

Wat belangrijk is voor elk dieet, dus ook voor het rauw voedsel dieet, is het eten van gevarieerde voeding. Veel kan gevarieerd worden door verschillende zaden en noten, maar enkele vitaminen en mineralen moeten ook door supplementen worden aangevuld. Stoffen die je voor zult missen in het dieet is vitamine b12. Vitamine b12 zit veel in vlees en dit wordt bij het dieet vrijwel niet gegeten. Hiervoor zul je dus supplementen moeten nemen in de vorm van vitamine pillen. Verder is er ook kans op infectie, doordat er alleen rauw gegeten wordt.
Er zijn echter ook onderzoeken geweest naar positieve gezondheids effecten. Zo is broccoli ongekookt mele malen gezonden dan gekookt. Dit heeft te maken met een anti-kanker stof die hierin verwerkt zit. Tomaten zijn echter gezonden gekookt. Zoek dus eerst voldoende informatie voordat je besluit aan dit dieet te beginnen!

Bericht geschreven door: Makusu
Aantal keer gelezen: 1377x
Toegevoegd op: 2012-10-17 14:46:32
Laatst gewijzigd op: 2012-10-17 14:46:32

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen