Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Kinderen en een echtscheiding | Berichten.org

Kinderen en een echtscheiding

Een echtscheiding is niet makkelijk. Zeker niet als er kinderen zijn die na de scheiding verder moeten. In veel gevallen moeten zij het vaak doen zonder één van de ouders. Dit is de niet verzorgende ouder. Het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt tussen beide ex-partners bij een echtscheiding.
Voor kinderen is een echtscheiding vaak veel zwaarder dan voor partners die uit elkaar zijn gegaan. Het vertellen alleen al dat papa en mama niet meer bij elkaar gaan wonen is voor veel kinderen een shock. Vooral voor de kinderen is een echtscheiding dus erg zwaar en dat is niet onlogisch. De kinderen groeien in veel gevallen na de scheiding bij één van de ouders op. Dat is in sommige gevallen erg moeilijk voor de kinderen. Ze zien hun andere ouder dan nauwelijks en vervreemden daardoor wellicht.

Het is eigenlijk ook zaak om een vechtscheiding te voorkomen als er kinderen zijn. Dit kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor de band tussen één van de ouders en het kind of kinderen. Er kan een loyaliteitsconflict ontstaan die waarschijnlijk totaal onnodig is. Kinderen zijn namelijk in veel gevallen gehecht aan beide ouders. Als één van de ouders de andere partner voortdurend zwart maakt kan dit zoals aangegeven negatieve gevolgen hebben.

Mensen die scheiden moeten ook goed beseffen dat een kind niet kan kiezen tussen één van de ouders. Dat is iets wat je een kind niet kan aandoen. Probeer dus samen tot goede afspraken te komen zodat dit na de scheiding duidelijk is voor iedereen. Het is ook belangrijk dat er zeer duidelijke afspraken worden gemaakt over waar en wanneer het kind is.

Co-ouderschap is ook een mogelijkheid als beide ouders willen dat het kind bij beide ouders wordt opgevoed. Beide ouders zorgen dan evenveel voor de kinderen. De laatste jaren komt dit in Nederland steeds vaker voor dat mensen kiezen voor co-ouderschap als het gaat om een scheiding waar kinderen bij zijn betrokken.

Bericht geschreven door: Echtscheiding
Aantal keer gelezen: 520x
Toegevoegd op: 2012-10-17 12:13:46
Laatst gewijzigd op: 2012-10-17 12:13:46

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen