Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Maakt mediteren je een betere werknemer? | Berichten.org

Maakt mediteren je een betere werknemer?

Word je echt stressbestendiger, flexibeler, daadkrachtiger, makkelijker om mee samen te werken, geconcentreerder enzovoort enzovoort door meditatie. Hoe kan dat nou? Mediteren is toch gewoon zitten met je ogen dicht en je best doen om niet te denken?
Mis! Mediteren is leren om naar je gedachten en gevoelens te kijken zonder erdoor te worden meegenomen'Gewoon' gaan zitten en dat wat in je leeft herkennen, accepteren, ervaren en loslaten. Klinkt simpeler dan het is want je 'mind' die gewend is de dienst uit te maken, zal zich daar onmiddellijk mee gaan bemoeien. En dan komen de verhalen in je hoofd; je gaat analyseren over de oorzaken van een gevoel; nadenken over hoe je het kunt oplossen; filosoferen over hoe anders je leven zou zijn als……?' Kortom al heel snel ben je niet meer aan het mediteren maar aan het piekeren en tobben. Je hebt je laten verleiden door het denken en bent erin
meegegaan..

Meditatie is roerloos


Meditatie is innerlijk roerloos, oordeelloos aanwezig zijn en je gedachten en gevoelens aanschouwen en aanvaarden. Dan kómt er een moment waarop je ze doorziet waardoor ze hun greep op jou verliezen. Dat geeft rust en ruimte en je wordt daarbij ondersteund door een steeds groeiend vertrouwen in je meditatieve staat. Je bent steeds minder in de greep van je gedachten en gevoelens en steeds meer aanwezig in de rust die (ook nu op dit moment al) in je is.
En als je dit allemaal gelezen hebt, dan zal je het met me eens zijn dat meer flexibiliteit of meer effectiviteit eigenlijk een heel beperkt, om niet te zeggen armetierig, 'doel' is van het mediteren. Laten we het herformuleren:
Mediteren maakt je niet gelukkiger, maar biedt je wel het gereedschap om gelukkiger te worden met jezelf.

Wat als we toch allemaal zouden mediteren


Denk eens in: als we allemaal gaan mediteren dan worden we zelfs een gelukkiger land! ... (en flexibeler, productiever, stressbestendiger, beter gehumeurd enz.).
Illiaster, de verbindende factor


Bericht geschreven door: illiaster
Aantal keer gelezen: 1640x
Toegevoegd op: 2012-10-16 16:51:04
Laatst gewijzigd op: 2012-10-16 16:51:04

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen