Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Webhosting | Berichten.org

Webhosting

Webhosting, wat is het en wat heb je ervoor nodig. Als je een website op internet wilt weergeven heb je webruimte nodig op een speciale computer die direct in verbinding staat met het Internet. Een zogenaamde webserver. De webserver is een speciale computer die geschikt is om snel bestanden aan te bieden aan het aangesloten netwerk.
Webhosting, wat is het en wat heb je ervoor nodig. Als je een website op internet wilt weergeven heb je webruimte nodig op een speciale computer die direct in verbinding staat met het Internet. Een zogenaamde webserver. De webserver is een speciale computer die geschikt is om snel bestanden aan te bieden aan het aangesloten netwerk.Het aanbieden van webruimte wordt webhosting genoemd. Je huurt als het ware een stukje ruimte op de webserver en plaatst daar de bestanden van je website op.

Als je meerdere websites hebt gebouwd en je interesseert je voor hosting techniek dan kun je gaan proberen om zelf je webruimte te beheren. Het makkelijkste is om hiervoor een reseller pakket bij een webhosting bedrijf af te nemen die goede support biedt. De techniek wordt dan nog steeds beheert door het webhosting bedrijf, en als je vragen hebt kun je er altijd wat van leren als je probeert te begrijpen wat er aan de hand is.

Met reseller hosting heb je zelf weinig omkijken naar de webruimte omdat het meeste voor je wordt geregeld. Ieder hosting pakket heeft een beheerpaneel waarmee je je website, mail en bestanden kunt beheren. Een reseller hosting pakket heeft daarnaast de mogelijkheden om zelf webhosting pakketten aan te maken. Je kunt hiermee je eigen webruimte onderverdelen in stukken die je zelf weer kunt door verkopen aan je klanten.

Veel webhosting bedrijven zijn op deze manier begonnen en later doorgegroeid naar een VPS of een eigen server. Het is leuk en leerzaam en je krijgt de kans om langzaam in “het vak” te groeien.


Bericht geschreven door: cfmweb
Aantal keer gelezen: 1549x
Toegevoegd op: 2012-10-11 16:21:01
Laatst gewijzigd op: 2012-10-11 16:21:01

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen