Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De eisprong | Berichten.org

De eisprong

Eenmaal in de maand is de kans om zwanger te worden goed aanwezig, dit is wanneer de eisprong net plaats heeft gevonden.
Om ervoor te zorgen dat je maximaal gebruik kunt maken van deze mogelijkheid die de natuur je biedt is het zaak om je vruchtbare dagen te berekenen.

Eisprong

Wanneer er bij de eisprong een eitje vrijkomt kan dit bevrucht worden. Het eitje blijft helaas maar één etmaal houdbaar en het is daarom erg belangrijk te weten wanneer dit eitje vrij zal komen. Door de eisprong te bereken kan dit. De ovulatie zal ongeveer 2 weken voor de menstruatie plaatsvinden. Door externe factoren als stress kan deze datum echter verschillen, sterker nog deze 2 weken zijn alles behalve zeker, het kan ook 2 dagen eerder of later zijn. Op ervoor te zorgen da je altijd bevrucht kan worden wanneer het eitje vrijkomt wordt het aangeraden om 2 dagen voor de verwachte eisprong alvast te beginnen met proberen. Omdat het zaad van de man enige tijd houdbaar blijft binnen de baarmoeder kan het dan het eitje bevruchten wanneer dit vrijkomt.

Vruchtbare dagen berekenen

Zoals eerder al gezegd kan de datum van de eisprong dus verschillen per maand. Door bepaalde hormonale veranderingen kan de eisprong dus “in pincipe” haast altijd plaatsvinden. Het is dan ook precies om die reden dat je altijd zwanger kunt worden, de kans is echter veel kleiner dan rondom de berekende, en reguliere, eisprong. Er zijn op het internet meerder websites te vinden waar je je vruchtbare dagen kunt berekenen. Vaak kan je hier ook meer tips vinden om de kans op een zwangerschap te vergroten. Hierbij kan je denken aan tips voor je levensstijl, bepaalde voeding, maar ook bijvoorbeeld bepaalde tips voor in de slaapkamer. Ook de man kan door goede voeding, fitheid en het minder nuttigen van alcohol en sigaretten bijdragen aan een hogere kans op zwangerschap voor de vrouw.


Bericht geschreven door: admin
Aantal keer gelezen: 3509x
Toegevoegd op: 2012-10-02 00:00:00
Laatst gewijzigd op: 2012-10-09 00:00:00

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen