Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Hoe onderhoud je je tuin het beste? | Berichten.org

Hoe onderhoud je je tuin het beste?

Je tuin onderhouden is voor veel mensen een hobby maar voor sommigen ook een rotklus. Met de juiste tuin gereedschappen in huis wordt het in ieder geval al een stuk makkelijker en misschien ook leuker om te doen.
Bij het onderhouden van je tuin komen een heleboel dingen kijken. Ik zal kort de belangrijkste punten doorlopen voor een basisonderhoud van je tuin.

Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je het gras regelmatig maait. Dit is beter voor het gras en ziet er mooier uit. Ook moet je het onkruid regelmatig verwijderen. Dit groeit in de tuin en tussen tegels, denk aan opritten, toegansgspaden, achterpaden en terrassen. Verder moet je zorgen dat je heggen regelmatig snoeit met een heggenschaar. Ook hagen en bomen moeten regelmatig worden gesnoeid. Zorg er ook voor dat je dode beplanting regelmatig vervangt. Op deze manier maak je weer plaats voor nieuwe planten. Voor de schoonheid van je tuin is het belangrijk om je erfafscheidingen recht te zetten en recht te houden. Dit ziet er mooier en verzorgder uit. Als de erfafscheidingen geverfd of gebeitst zijn dat is het belangrijk om dit regelmatig bij te houden. Tot slot is het heel belangrijk om je bomen te onderhouden. Onder andere soor middel van snoeien, overhangende takken wegzagen en blad opruimen met een bladblazer.

Wat ook nog een heel belangrijk onderdeel is van tuinonderhoud is ongedierte bestrijding. DIt doe je door middel van luchtcirculatie tussen de planten, maar voorkom daarbij wel tocht. De wind moet niet te hard zijn. Ook overbemesting kan zorgen voor ongedierte. Overbemesting maakt planten slap en kwetsbaar en hierdoor zijn ze vatbaarder voor ongedierte.

Nu u de basisbeginselen weet voor een goed onderhoud van u tuin en de juiste gereedschappen in huis heeft kunt u snel beginnen en wens ik u veel plezier met de rotklus die eigenlijk best leuk is!

Bericht geschreven door: Sarah
Aantal keer gelezen: 696x
Toegevoegd op: 2017-11-24 15:51:12
Laatst gewijzigd op: 2017-11-24 15:51:12

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen