Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Slechte adem en een droge mond | Berichten.org

Slechte adem en een droge mond

Slechte adem en een droge mond zijn met elkaar verbonden. Iets wat de meeste mensen niet weten, maar het hebben van een droge mond kan een teken zijn dat je last hebt van SA. De meeste mensen weten niet wanneer ze last hebben van een slechte adem. Dit komt omdat je het zelf niet ruikt. Je komt er pas achter wanneer iemand anders je er op wijst. Dit zorgt vaak voor veel schaamte.

Droge mond een teken van slechte ademAls je twijfelt of je een slechte adem hebt, heb je tegenwoordig manier waarop je het zelf kunt testen. Daarnaast zijn er dus signalen die erop kunnen wijzen. Is het hebben van een droge mond altijd een teken dat je last hebt van halitose? Nee zeker niet, maar in veel gevallen is dit wel het geval. Slechte adem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de aanwezigheid van bacteriën. Deze produceren stinkende gassen. Een droge mond bevordert de groei van deze bacteriën en op deze manier is de kans groot op de aanwezigheid van deze stinkende gassen.


Hoe kun je een droge mond voorkomen?Een droge mond voorkomen is relatief makkelijk om te doen. Er zijn een aantal simpele tips om te volgen. Als eerste drink voldoende water. Water is een natuurlijk wondermiddel en houdt je lichaam schoon en vochtig. Vooral voor je mond is dit erg belangrijk. Ben jij iemand die vooral ‘s nachts last hebt van een droge mond? Zorg er dan voor dat je een glas water naast je bed hebt staan, zodat je gelijk water tot je beschikking hebt wanneer je wakker word. Ook erg fijn voor een eventuele partner.


Beperk het nuttigen van alcoholistische dranken en waar cafeïne in zit. Beiden drogen de mond en keel erg uit en zorgt voor een vervelende geur. Drink bijvoorbeeld groene thee of muntthee voor een frisse adem. Roken is natuurlijk ook niet goed voor een frisse adem. Er zijn natuurlijk andere oorzaken slechte adem.


Bericht geschreven door: sav2017
Aantal keer gelezen: 920x
Toegevoegd op: 2017-09-01 17:37:00
Laatst gewijzigd op: 2017-09-01 17:37:00

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen