Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Is triathlon dé sport van 2016? | Berichten.org

Is triathlon dé sport van 2016?

Het zijn een van de meest bad-ass en fitste atleten die er zijn. Triatleten. Zwemmen, fietsen en hardlopen in eenzelfde sportevenement. Je moet over een enorm duurvermogen beschikken, kracht hebben in heel je lichaam en de fijne technische kneepjes beheersen van drie verschillende sporten om efficiënt vooruit te kunnen bewegen. Durf jij zo’n uitdaging aan?

Hoe is het ontstaan?


De roots van dit evenement komen uit Hawaii, waar men een discussie had over welke sport het zwaarste is. Snel kwam het idee om alles te combineren in één gruwelijk evenement, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen (42 km). Dit is het ontstaan van de Ironman die we hedendaags kennen. Tegenwoordig kun je je alleen kwalificeren voor de Ironman World Championships in Hawaii door in de top te eindigen van jouw agegroup in een andere Ironman. Dus alleen een heel select groepje kan per jaar de meedoen aan deze wedstrijd, de droom van elke triatleet.

Wat zijn de afstanden?


Dit zijn de meest voorkomende afstanden:
  • 1/8 triathlon – 500m zwemmen / 20 km fietsen / 5 km hardlopen
  • Sprint triathlon –750m zwemmen / 20 km fietsen / 5 km hardlopen
  • Kwart triathlon – 1 km zwemmen / 40 km fietsen / 10 km hardlopen
  • Olympic Distance triathlon – 1,5 km zwemmen / 40 km fietsen / 10 km hardlopen
  • Halve triathlon – 1,9 km zwemmen / 90 km fietsen / 21 km hardlopen
  • Hele triathlon (Ironman) – 3,8 km zwemmen / 180 km fietsen / 42 km hardlopern
Op de website van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond), kun je je inschrijven voor triathlons in Nederland. Het triathlon seizoen loopt ongeveer van april tot en met september (ivm de temperatuur van het water).

Ik ga de uitdaging aan, wat nu?Het hangt er vanaf hoe bekend je bent met de drie sporten individueel. Hoe dan ook, zorg dat je rustig opbouwt. Vooral zwemmen is een technische sport, neem lessen als het nodig is.

Het beste is om je bij een triathlon vereniging aan te sluiten, zo kun je ervaren triatleten om advies.

Dit artikel is geschreven door TriathlonVeters.nl, specialist in elastieken veters voor triathlon.Bericht geschreven door: triathlonveters
Aantal keer gelezen: 1198x
Toegevoegd op: 2016-04-06 15:40:56
Laatst gewijzigd op: 2016-04-06 15:40:56

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen