Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Personaliseer je verlovingsring en onderhoudt hem | Berichten.org

Personaliseer je verlovingsring en onderhoudt hem

Vind je het lastig om de juiste verlovingsring te kiezen? Uiteraard wil je het beste voor je aanstaande verloofde. In dit artikel lees je hoe je een verlovingsring kunt personaliseren en onderhouden als je hem eenmaal hebt.
Als het grote moment eraan komt en je een verlovingsring voor je aanstaande verloofde gaat kiezen, wil je natuurlijk met een prachtige ring tevoorschijn komen. Hoe kun je dit doen? Door de verlovingsring te personaliseren.

De materiaalkeuze is belangrijk voor het personaliseren van de ring. Waar houd je geliefde van? Is het platina, of toch geelgoud of witgoud? Tegenwoordig kun je deze edelmetalen ook late mixen. Het resultaat is dan een zogenaamde tweekleurige verlovingsring. Mix bijvoorbeeld goud- met witgoud. Ook het gebruik van roodgoud, of roodgoud met witgoud, is populair.

Een verlovingsring wordt nog persoonlijker als je er een persoonlijke boodschap in laat graveren. Bedenk wat je partner mooi zou vinden om te lezen; jullie namen of initialen, de datum waarop je het aanzoek doet… Er zijn mogelijkheden in overvloed, zolang ze maar op of in de ring passen.

Een andere optie om de verlovingsring te personaliseren is het kiezen van een kleur voor de diamant. Denk bijvoorbeeld aan de favoriete kleur van je geliefde. Als een gekleurde diamant boven je budget uitstijgt, kies dan voor een edelsteen. Saffieren en robijnen worden ook vaak verwerkt in verlovingsringen. Iedere kleur heeft zo zijn symboliek: Zo staat een rode robijn voor de liefde en een blauwe saffier voor trouw en waarheid.

Daarnaast bieden veel juweliers maatwerk aan. Dit betekent dat je je eigen ontwerp kunt aandragen! Ook kun je een bestaand model uitkiezen en deze laten aanpassen aan je eigen smaak of de smaak van je aanstaande verloofde.
Welke kies jij
Als je de verlovingsring dan eindelijk in bezit hebt, moet je ook weten hoe je deze kunt onderhouden. Het edelmetaal waarvan de ring gemaakt is moet namelijk beschermd en gepoetst worden. De schittering die de ring heeft, blijft bestaan als deze niet in contact komt met chemicaliën zoals ammoniak en chloor. Wanneer een verlovingsring uitsteeksels heeft, is het goed om af en toe te controleren of er onderdelen losgekomen zijn. Vaakgebruikte edelmetalen in ringen zijn platina, witgoud en geelgoud. Er zijn verschillende (huishoud-)producten op de markt waarmee je je verlovingsring goed kunt onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een zacht zeepsopje. Het zeepsopje moet lauwwarm zijn met een zachte zeep. Dompel de verlovingsring in het water met het sopje en poets hem met een zachte tandenborstel. Daarna spoel je de ring af onder lauwwarm water. Om de ring te drogen gebruik je geen papieren doekjes, maar een vezelvrije, zachte doek.

Je kunt ook kiezen voor ultrasonic reinigers. Dit is een professionele reiniging die handig is voor ringen met veel kantjes. Belangrijk is te weten dat deze manier van reinigen enkel gebruikt kan worden bij ringen met diamanten. Ultrasonic reinigers zijn namelijk schadelijk voor parels en edelstenen! Diamanten hebben een prachtige schittering. Als je deze schitterend wilt houden, bewaar de ring dan in haar originele doos of een zacht zakje. Aangezien diamant de harste edelsteen is die er bestaat, kunnen alleen diamanten elkaar beschadigen. Zorg er dus altijd voor dat de diamanten apart van elkaar worden opgeborgen.

Nu je deze tips hebt gelezen, kun je een gepersonaliseerde en schitterende ring aan je toekomstige verloofde aanbieden!


Bericht geschreven door: Sywebs
Aantal keer gelezen: 1325x
Toegevoegd op: 2016-03-15 16:42:57
Laatst gewijzigd op: 2016-03-15 16:42:57

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen