Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Stoppen met roken | Berichten.org

Stoppen met roken

Iedere roker kan tientallen redenen bedenken waarom het beter zou zijn te stoppen met roken, het ontbreekt vaak aan die ene ultieme reden waarom men ook echt stopt. Wat staat jou in de weg om je allerlaatste sigaret te roken?
“Het hoort er gewoon echt bij, roken hoort bij mij.”
“Ik ben bang dat ik heel veel zal aankomen.”
“Ik rook al 20 jaar, het heeft nu toch geen zin meer.” Allemaal excuses die wellicht heel plausibel klinken, maar het zijn natuurlijk geen echte redenen om het stoppen met roken voor je uit te blijven schuiven.

Ook mensen die al 20 jaar of langer roken worden fitter wanneer ze stoppen, de kans op hart- en vaatziekten neemt drastisch af; na 1 jaar rookvrij leven is de kans op een hartaanval al gehalveerd. En na 10 jaar is de kans op longkanker met 50% afgenomen.

Wat betreft dat dikker worden wanneer je stopt, het is inderdaad zo dat roken effect heeft op je stofwisseling. Maar ook die zal zich herstellen nadat je stopt met roken. Het echte aankomen na een geslaagde stoppoging komt van het feit dat je het opsteken van een sigaret vervangt voor het eten van iets lekkers, ex-rokers veranderen regelmatig in lekkerbekken. Ook het excuus dat roken nu eenmaal bij je hoort is er een in de categorie emotionele verslaving.

Die emotionele verslaving is minstens zo moeilijk om de baas te worden als de fysieke verslaving. Je kunt ervoor kiezen om een hobby te zoeken waarbij je je handen moet gebruiken, zodat je afleiding hebt. Je kunt ook in plaats van een sigaret een kauwgompje nemen iedere keer als je de aandrang voelt tot roken.

Alle excuses ten spijt is het misschien nu toch echt tijd om serieus een poging tot stoppen met roken te overwegen. Behoefte aan hulp en bruikbare tips om je poging te laten slagen vind je op www.nustoppenmetroken.nl

Bericht geschreven door: babblebyte
Aantal keer gelezen: 1157x
Toegevoegd op: 2016-01-13 16:36:43
Laatst gewijzigd op: 2016-01-13 16:36:43

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen