Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
ICT beveiliging bedrijven verbeteren | Berichten.org

ICT beveiliging bedrijven verbeteren

Criminele activiteiten met betrekking tot hacken en phishing zijn bij wijze van spreken niet meer weg te slaan uit het nieuws. Criminelen richten zich daarbij op de kleinere organisaties, omdat deze kwetsbaarder zijn. Bij sommige bedrijven is de ICT beveiliging bijvoorbeeld nog niet op niveau, waardoor een systeem hacken wordt vergemakkelijkt. Er zijn echter verschillende manieren om de beveiliging van de ICT omgeving binnen een organisatie te verscherpen en naar een hoger niveau te tillen.
Wachtwoordbeleid
Het is eigenlijk ongekend, maar één van de meest gebruikte wachtwoorden is het woord “password” . Hier hoef je niet 's werelds beste hacker voor te zijn om dit wachtwoord te kraken. Het is daarom van belang dat een bedrijf een goed wachtwoord beleid heeft. Verschillende password managers kunnen hierbij helpen. Deze tools onthouden en creëren wachtwoorden voor u, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Wanneer u gebruik maakt van een password manager hoeft u maar één 'hoofd' wachtwoord te onthouden.

U kunt ook zelf een sterk wachtwoord verzinnen. Gebruik hierbij ook cijfers en speciale tekens om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Verzin bijvoorbeeld een random zin, welke voor u makkelijk te onthouden is, maar voor criminelen moeilijk te hacken is. Bijvoorbeeld: C0rrecte paarden Nietjes batterij!

Extra controle op VPN toegang
Werknemers die thuis willen werken, krijgen extern toegang tot het bedrijfsnetwerk via een VPN verbinding. Normaal gesproken krijgt een medewerker toegang middels gebruikersnaam en wachtwoord. Om de toegang extra te beveiligen, kan men een extra stap toevoegen. De medewerkers moet dus een extra stap zetten om toegang te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eenmalige code of wachtwoord die ingevoerd moet worden en die de persoon alleen krijgt via een (beveiligd) mobiel apparaat.

Ethical hacking
De ICT beveiliging van uw bedrijf laten testen? Dat kan middels ethical hacking. Specialisten proberen middels ethisch hacken de zwaktes in de beveiliging te vinden. Op die manier kan een bedrijf zich beter voorbereiden op hackers en voorzorgsmaatregelen nemen. Laat dit echter wel regelmatig doen, omdat in de IT wereld snel en veel vernieuwingen plaatsvinden en ook de criminelen steeds slimmer en handiger worden.

Bericht geschreven door: vvo1989
Aantal keer gelezen: 1130x
Toegevoegd op: 2016-06-07 12:30:56
Laatst gewijzigd op: 2016-06-07 12:30:56

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen