Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een auto grote beurt | Berichten.org

Een auto grote beurt

In Nederland krijgen we steeds meer inwoners. Aangezien 8 van de 10 inwoners tussen de 18 en 60 jaar een auto heeft komen er ook steeds meer auto's. Wanneer je een auto in bezit hebt is het regelmatig nodig om een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Het verschilt per auto wanneer dit nodig is. In dit artikel lees je alles over een grote onderhoudsbeurt van een auto.

Wanneer een grote onderhoudsbeurt?

Een grote onderhoudsbeurt wordt gemiddeld 1 keer in de 3 jaar uitgevoerd. Dit zijn wel gemiddelde cijfers, wanneer jouw auto toe is aan een onderhoudsbeurt ligt aan een aantal factoren. Zo is het van belang om te weten uit welk jaar de auto komt. Heb je een auto die ouder is dan 5 jaar? Dan zul je een grote onderhoudsbeurt om de drie jaar moeten laten uitvoeren. Wanneer je auto minder dan 5 jaar oud is zal dit niet nodig zijn.

 

Een andere factor is het onderhoudsschema van de auto. Elke auto heeft zijn eigen onderhoudsschema. Veel garage's hebben voor elke auto een eigen schema. Bij de garage kun je vragen hoe vaak jouw auto een grote beurt nodig hebben.


Wat valt er onder een grote onderhoudsbeurt?

Allemaal leuk en aardig, zo'n grote onderhoudsbeurt. Maar wat kun je hiervoor verwachten? Bij de meeste garage's kun je het volgende verwachten:

  • Een complete veiligheidscheck 
  • Vervangen van de olie  
  • Vervangen van het oliefilter, luchtfilter, interieurfilter 
  • Reinigen en afstellen van de remmen
  • Een APK keuring
  • GRATIS vervangend vervoer bij een onderhoudsbeurt

Alle bovenstaande zes punten zijn van belang voor de levensduur van je auto. Daarnaast zorgt een auto grote beurt ervoor dat je weer veilig de weg op kunt. 

Waar kun je een auto grote beurt laten uitvoeren?

Er zijn verschillende garage's waar je een grote onderhoudsbeurt kan laten uitvoeren. Helaas zijn er veel garage's waar je de hoofdprijs betaald voor een onderhoudsbeurt. Het is te adviseren om een onderhoudsbeurt uit te laten voeren bij een garage die zich volledig focust op het onderhouden en repareren van auto's. Vaak betaal je hier net wat minder omdat deze garage's de onderhoudsbeurt sneller kunnen uitvoeren.


Bericht geschreven door: gerard
Aantal keer gelezen: 1382x
Toegevoegd op: 2015-10-13 17:07:37
Laatst gewijzigd op: 2015-10-13 17:07:37

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen