Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Contactloos betalen met mobiel | Berichten.org

Contactloos betalen met mobiel

Contactloos betalen is niet nieuw meer. Maar wat houdt het juist in 'contactloos betalen' en hoe gaat dat in zijn werk? Zijn er risico's aan verbonden?

Contactloos betalenWat is contactloos betalen

Contacloos betalen is betalen met een pinkaart of mobiele telefoon zonder dat je echt contact maakt met de betaalterminal. Je houdt je mobiele telefoon of betaalkaart dicht tegen de betaalterminal en je betaling is zo gepiept. Voor elke betaling onder de 25 euro, dien je zelfs geen pincode in te geven. Wanneer je het maximum van 25 euro bereikt hebt, dien je uit veiligheidsoverwegingen éénmalig je pincode in te geven. 

 

Wil je grotere bedragen betalen dan is dat eveneens geen probleem. Je kan contactloos betalen wanneer je even je pincode ingeeft.

Betalen via mobiele telefoon

Contactloos betalen met je mobiele telefoon werkt eigenlijk op dezelfde manier. Je dient natuurlijk wel de nodige app te installeren om contactloos te kunnen betalen. Hiervoor kan je contact opnemen met de bank.

 

Wanneer de app geactiveerd is, houd je de GMS tegen het scherm of aan de zijkant van de betaalterminal. Na de biebtoon haal je de mobiele telefoon weg en is de betaling uitgevoerd. Simpel dus. Ben je genoodzaakt om een pincode in te geven, dan moet je dat doen op je mobiele telefoon en niet op de betaalterminal zelf. 

Meer informatie omtrent contactloos betalen vind je op bic-code.nl => Klik hier

Is contactloos betalen risicovol?

Het risico van contactloos betalen blijft beperkt tot 50 euro, net zoals bij proton waar het risco zelfs opliep tot 125 euro. Dat is het bedrag dat je kan betalen zonder pincode. Overstijg je dit bedrag dan dien je eerst opnieuw de pincode in te geven vooralleer je verdere betalingen kan maken.

 

Het risico dat je per toeval zou betalen wanneer je pinkaart in je tas zit, is heel beperkt. Je moet al heel dicht tegen een betaalterminal staan vooraleer en betaling wordt uitgevoerd. Daarbij worden alle betalingen geristreerd heb kan je snel achterhalen wat er gebeurd is. 


Bericht geschreven door: website77
Aantal keer gelezen: 1291x
Toegevoegd op: 2015-10-11 12:48:24
Laatst gewijzigd op: 2015-10-11 12:48:24

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen