Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Erfenis problemen | Berichten.org

Erfenis problemen

Helaas zijn problemen niet altijd te voorkomen. Soms komen problemen rond een erfenis naar mensen toe en anderen hebben, zo lijkt het, nooit last van dergelijke strubbelingen. Het is erg moeilijk zich voor te bereiden op erfenis problemen, juist omdat die vaak onzichtbaar zijn voordat ze naar buiten komen. We denken dat we de leden van onze familie goed kennen, maar bij het overlijden van een van hen komen er zaken naar voren die we meestal niet verwachten, een paar voorbeelden:

 

Twee familieleden willen opeens hetzelfde erfstuk erg graag hebben.

 

Het gaat dan meestal om iets dat niet al te groot is maar wel een sterke herinnering oproept aan de overledene, een schilderij, een klok.

 

Het probleem is echter dat de emotionele binding die een of meer personen kunnen hebben met een object verandert wanneer de eigenaar van het object komt te overlijden. Van een schilderij dat al jaren thuis aan de muur hangt, wordt het opeens een drager van herinneringen aan de overledene.

 

Dit verschil is niet in een financiële waarde uit te drukken, en zelfs een rechter zal moeite hebben bij het nemen van beslissingen over dergelijke erfstukken. Overleg tussen de familieleden wordt vaak onmogelijk door de emotionele lading die de situatie met zich meebrengt.

 

Hier kan een erfrecht advocaat hulp bieden. Niet omdat hij de wetgeving zo goed kent en goed thuis is in zaken aangaande erfenissen, maar eerder nog omdat een erfrecht advocaat een onbevooroordeeld buitenstaander is.

 

Daarbij komt nog dat een advocaat in de meeste gevallen wel het vertrouwen geniet van beide partijen. Een schikking is natuurlijk bijna nooit een ideale oplossing, maar wanneer het alternatief een familieruzie is die jarenlang kan duren en die een familie of gezin uit elkaar kan rukken, is het misschien wel de enige levensvatbare oplossing.

 

Is het altijd de moeite waard een erfrecht advocaat in te schakelen?

 

Het is misschien niet altijd nodig, maar wanneer u zich niet al te zeker voelt of denkt dat er problemen kunnen ontstaan over uw rechten op een deel van de erfenis kan een telefoontje vaak al voldoende zijn. Een erfrecht advocaat kan u bijstaan en er voor zorgen dat iedereen recht wordt gedaan, ook op een moeilijk moment.


Bericht geschreven door: Erwin
Aantal keer gelezen: 1271x
Toegevoegd op: 2015-07-17 16:11:37
Laatst gewijzigd op: 2015-07-17 16:11:37

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen